A kajákat főzés/sütés előtt vagy után mérjem?
Elsőnek köszönöm a választ.
Második nyugodtan fejbe lőheti magát, ha az anyja ekkora tahónak nevelte.
Látom az olvasó és értelmező képességed sincs a csúcson. Olvasd át még egyszer.:)("Valójában nem is az zavar, hogy a rizs "megnő" hanem, hogy a csirke összemegy.")
Gondolod, nem tudom, hogy a rizs attól nő meg, hogy a vizet felszívja? Azt hittem, ez minden épp eszű embernek egyértelmű, hogy nem a levegőt szívja magába.
na akkor kicsit gondolkozzál. gondolom azért akarod mérni a kaját, hogy megtudd mennyi benne a tápérték. más egyébért teljesen felesleges, és nem is ebbe a kategóriába tartozna.
vagyis ha leméred főzés előtt, akkor megkapod a tényleges tápértéket. ha leméred főzés után, akkor vízzel együtt méred le, amiben semmi tápanyag nincs. arra tényleg okosan rájöttél, hogy a víztől lesz nehezebb, de azt már nem sikerült kiokoskodnod, hogy a víz 0 kalóriás, vagyis ha azzal együtt méred le a rizst, teljesen valótlan eredményt kapsz a tápérték szempontjából.
veszít az értékéből. mondjuk csirkemellet ha megfőzöd vízbe, sok értékes tápanyag távozik a húsból.
azonban ha forrásban lévő vízbe teszed bele, akkor egy burok képződik a hús körül, és kevésbé veszít. de én sütni szoktam, vagy grillezni, ott nem veszít tápanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!