Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A kajákat főzés/sütés előtt...

A kajákat főzés/sütés előtt vagy után mérjem?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk, 10dkg(főzés előtt) rizst megfőzök, abból majdnem hogy a duplája lesz főzés után. De ha mondjuk egy csirkemellet megpárolok, akkor az összébb megy. Valójában nem is az zavar, hogy a rizs "megnő" hanem, hogy a csirke összemegy. Ilyenkor nem veszít a tápanyag értékéből?
2011. szept. 4. 12:39
 1/10 dirtboy ***** válasza:
100%
előtte kell mérni
2011. szept. 4. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 dirtboy ***** válasza:
100%
ja és nem, nem veszít
2011. szept. 4. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
miután kiszartad akkor kell mérni.
2011. szept. 4. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm a választ.

Második nyugodtan fejbe lőheti magát, ha az anyja ekkora tahónak nevelte.

2011. szept. 4. 13:23
 5/10 anonim ***** válasza:
inkább te lőhetnéd magad fejbe, hogy ennyi parasztlogika sincs benned... a rizs főzés után azért lesz nehezebb, mert vízzel szívja meg magát. na most szerinted a víznek van kalória tartalma, amiért mérni kéne??
2011. szept. 4. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Látom az olvasó és értelmező képességed sincs a csúcson. Olvasd át még egyszer.:)("Valójában nem is az zavar, hogy a rizs "megnő" hanem, hogy a csirke összemegy.")

Gondolod, nem tudom, hogy a rizs attól nő meg, hogy a vizet felszívja? Azt hittem, ez minden épp eszű embernek egyértelmű, hogy nem a levegőt szívja magába.

2011. szept. 4. 14:05
 7/10 anonim ***** válasza:

na akkor kicsit gondolkozzál. gondolom azért akarod mérni a kaját, hogy megtudd mennyi benne a tápérték. más egyébért teljesen felesleges, és nem is ebbe a kategóriába tartozna.


vagyis ha leméred főzés előtt, akkor megkapod a tényleges tápértéket. ha leméred főzés után, akkor vízzel együtt méred le, amiben semmi tápanyag nincs. arra tényleg okosan rájöttél, hogy a víztől lesz nehezebb, de azt már nem sikerült kiokoskodnod, hogy a víz 0 kalóriás, vagyis ha azzal együtt méred le a rizst, teljesen valótlan eredményt kapsz a tápérték szempontjából.

2011. szept. 4. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen valahogy így van, ezért akarom mérni. De ez ki van számolva már kalkulátorral, úgyhogy ezzel tisztában vagyok. Csupán azt nem tudtam, hogy nem e veszít az értékéből a hús, mivelhogy összemegy párolás közben, arra következtettem, hogy valamit elveszít a tápanyagokból.
2011. szept. 4. 14:32
 9/10 anonim ***** válasza:

veszít az értékéből. mondjuk csirkemellet ha megfőzöd vízbe, sok értékes tápanyag távozik a húsból.

azonban ha forrásban lévő vízbe teszed bele, akkor egy burok képződik a hús körül, és kevésbé veszít. de én sütni szoktam, vagy grillezni, ott nem veszít tápanyagot.

2011. szept. 4. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is szoktam sütni, de észrevettem, hogy sütve még jobban összemegy, és estére jobban kiszárad mint párolva.(egy napi adagot szoktam egyszerre megcsinálni) Bár mondjuk, ha valamennyit veszít a értékéből, még akkor is magasabb a napi fehérjebevitelem mint 2g/tskg, csupán érdekelt a dolog.
2011. szept. 4. 14:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!