Létezik nyugati harcművészet?
hát az a filozófia a keleti küzdösportokhoz tartózik.
Azt próbáltam magyarázni elöbb..
Ha azt akarsz, akkor nem nyugati /európai harcmüvészetet kell keresned, hanem keleti harcmüvészetet.
„Csak a nyugati/európai filozofia kicsit más (vagyis nagyon más) mint keleti/ázsiai filozofiák!!
Mi nem azon filozofiázunk, nem azért edzünk mert azt hisszük hogy akármi, hanem a mi filozofiánk kb annyi hogy ha valaki felettünk próbál uralkodni akkor jól pofán vágjuk.”
Lehetséges, hogy a MAI nyugati átlagembernek ilyesmi a „filozófiája”, de… ha komolyan belemélyedünk, véleményem szerint azt fogjuk tapasztalni, hogy a tradicionális nyugati és keleti filozófia között nem akkora nagy a különbség, mint elsőre látszik. Persze van különbség, nem azt állítom, hogy nincs (ezért is tettem fel a kérdést). De nem a mai gondolkodásból kell kiindulni. Nem véletlenül írtam az ’ősrégi” és ’vallási’ szavakat!
Pl. olyasmire gondoltam, hogy az ősi pogány/sámánisztikus vallások, amelyek tudtommal a természettel való egységet hirdették, nem fejlesztettek-e ki vm harcművészet-szerűséget. Vagy más, hasonlóan régi filozófiai rendszereknek lehet esetleg egy „gyakorlati programjuk”…
"Ha azt akarsz, akkor nem nyugati /európai harcmüvészetet kell keresned, hanem keleti harcmüvészetet."
Lehet, hogy igazad van, én is erre tippelek :) Mindenesetre azért tettem fel ezt a kérdést, hogy megtudjam, igaz-e ez az állítás. Lehet, hogy van még itt, aki olyat tud, amit te nem.. :)
A középkorban voltak a fegyvermesterek,őket simán nevezném harcművésznek és európaiak egyértelműen.
Az összes kézifegyverrel mesteri szinten bántak és tanították is a használatukat.
Pallos,kard,tőr,fejsze,lándzsa,buzogány stb.
Amit tanulni is lehet bp-en az a scherma az olasz késharc.
A pankráció is európai,görög eredetű,hasonló az mma-hoz,mai napig rendeznek eredeti pankráció versenyeket-itthon is-és nem a WWE-re gondolok:).
01:04
Neked is köszönöm. A scherma is majdnem olyan, mint amilyet kerestem, de azért nem teljesen.
A pankráció meg nem az, amikor előre megrendezik a verekedést?
1.04 vok.
Nem.A pankráció egy görög küzdősport.
Az,hogy itthon a pro wrestlinget valaki elnevezte pankrációnak,véletlen.
A sima vívást és párbajtőrt is lehet ide sorolni még amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!