Gyenge a kezem ha kezet fogok, miért?
sokat tudok húzódszkodni tolódzkodni fekvőből is nagyon sokat tudok meg csinálni ,boxolni is szoktam járni
de ha kezet fogok valakivel úgy érzem sokal erősebb a keze a markolata meg hogy szinte letépi a kezem pedig erő van bennem mert ha nem lenne nem bírnám ezeket a gyakorlatokat mi lehet a baj ?
Hát, mondjuk az, hogy próbálj meg nem favágóval, katonával vagy folyamatosan kalapáccsal, ásóval dolgozó emberekkel kezet fogni... Az egy dolog, hogy dömper vagy a súlyzókkal, de ez a markod erősségén semmit sem változtat. Szerintem Erdei Zsolt kézfogása sem olyan hú de törpös, de mégis kiütne, mint a ló az ólajtót...
Ha erősíteni szeretnéd akkor van erre a célra például alkar erősítő gumi karika... Vagy apríts fát baltával... Esetleg áss fel néhány hektárt. Nyilván nem egyről a kettőre lesz érezhető a változás, de a fejlődés nem fog elmaradni.
Az én papám alezredesi rangban volt illetve az alap szakmája lakatos. Egész életében még a mai napig kalapáccsal vagy ásóval éli le. Olyan vastag a tenyerén a bőr, hogy szinte képtelenség elvágni szerintem. Sosem szerettem vele szkanderozni sem, mert féltem, hogy nyílt törést szenvedek miatta. A kézfogásról ne is beszéljünk. Nem egyszer vertem be a térdem a metlahitba amiatt, hogy összecsuklottam egy két poénosnak szánt mozdulata miatt.
Amúgy 4 éve járok rendszeresen heti 4* kb konditerembe és kesztyű nélkül tolom, pont a marok erősítés végett, de hiába. Hiába a megannyi bőrkeményedés az ujjaimon illetve alattuk ennyi év fizikai munkával nem tudok mit kezdeni...
az alkarodat kell erősíteni de ez nem nagy probléma.
a kézfogás nem az erőfitogtatásról szól, nem kell megszorítani csak néhányan ezt nem tudják aztán szorongatják mint a hülyék.
szép is lenne ha a stongman-ek minden kézfogásnál rászorítanák a másik kezére,utána mehetne mindenki a kórházba röntgeneztetni.
lehet rossz helyen is fogod a kezet. vagy túl lazán. pl. ha nem nyúlsz be teljesen, mutatok egy képet.
ha ide benyúlsz nem is tudják a kezedet összeszorítani :) mert van pár vadember aki ezt élvezi ha összeroppantja a másiknak, meg ha túl lazán fogsz kezet akkor is. és ha te oda benyúlsz akkor te is erősebben tudsz szorítani.
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!