Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Étrend (tömegnövelés céljából)?

Étrend (tömegnövelés céljából)?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Egy kicsit bajban vagyok az étrenddel ill. egy két alapdologgal is:(

Elkezdődött a suli meg minden és így még nehezebb lesz személy szerint enni :S

Hallottam h egy nap jó ha a 6-7-8X eszik az ember.

Most elszeretnék kezdeni kondizni, de addig nem akarok míg nincs normális étrendem, táp.kieg.-re nincs pénzem.

Elegendő e napi 250g rizs bevitel? Vmein hússal?

ezt a 250g rizs felosztani 3x-i adagra és mellé húst (comb, mell, hal, fasírt). És még mondjuk estére vmi krumplis dolog tojással (főtt, sült krumpli)

Igaz h kerülni kell az ilyen szalámis kenyeres dolgokat? Miért? :) (hozzáteszem nem mintha szeretném :P )

tehát nagyjából felvázolnám akkor az étkezésem :

1,zabpehely

2,rizs hússal

3,rizs hússal(vmi saláta tál szerűség mellé)

4,rizs hússal

5,krumpli tojással

6,tejbegríz

+3l víz,vmi gyümölcs, meg egy szelet csoki, meg szőlőcukor edzés után :)

Így nézne ki az étrendem.

Még annyit akarok kérdezni h mit egyek edzés előtt és edzés után? Mit érdemes, táp.kieg. mivel válthatnám fel?

Előre is köszönök mindent 19/L

2011. aug. 31. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem, fiú vagy. Tényleg hatalmas izmokat szeretnél? Mert akkor valóban nagyon fontos a megfelelő ételmennyiség, különösen a fehérje. Ha nem akarsz több kilónyi izmot felpakolni, akkor nem kell annyira szigorú étrendet tartanod. Persze a megfelelő mennyiségű kalóriára szükséged van. Növeld meg a szokásos napi adagodat úgy 300-400 kalóriával, és akkor valószínűleg rendben leszel.
2011. aug. 31. 12:51
 2/11 A kérdező kommentje:

elfelejtettem írni h 170/51-52 kiló vagyok tehát vékony:S és inkább leszek izmos mint sovány :)

És am igen szeretnék izmos lenni:) azért is írtam ki a kérdést h kb min kéne változtatnom :)

am köszi a választ:)

2011. aug. 31. 13:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért messze van a jótól, összetételben sem a legjobb, mennyiségeket sem írtad. Tápkieg. nem kötelező, bár az étrendedben igen csak elférne és még lehet olcsóbb is lenne.
2011. aug. 31. 13:30
 4/11 A kérdező kommentje:

G'sback válasza:

köszi a választ :)

hát igen nem tudom így a hús mennyiségét, mert nem én veszem és konkrét húst nem tudok írni, mert anyum veszi meg, minden nap más hús van itthon. De például a rizs az napi 250g elegendő vagy mennyit kéne ennem ?

Ha esetleg szánnál rám egy kis időt és leírnád h mondjuk ebből meg ebből még mennyit kéne akkor megtudnám anyummal beszélni h mennyit vegyen a húsokból vagy esetleg olyan kaját írni ami még jó tömegnövelésre nagyon hálás lennék :)

Fontos h most tisztázzuk le a dolgokat, mert nem akarom az étrenddet elrontani :/ és ha már csinálom akkor legyen jó

2011. aug. 31. 13:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ mennyire akarod komolyan venni, a napközbeni elosztás sem mindegy pl. nem mindegy mikor edzel, vagy estére tejbegríz tuti nem jó. Szőlőcukor magában szintén nem kell edzés után. Számolgass kicsit, neked azt mondom elég lenne 1,5g/tskg fehérje és 3g/tskg ch. 50 kiló körül vagy akkor mondjuk 75g fehérje és 150g ch, ebből kiindulhatunk simán. 150g ch az kb 200g rizs. Szóval a kérdés, hogy mennyire veszed komolyan, mikor edzel? Jah igen és elsőre is látszik, hogy nem eszel zöldséget semennyit kb.
2011. aug. 31. 14:23
 6/11 A kérdező kommentje:
csütörtök vasárnap és keddi (délután 3-4-5 óra körül attól függ mikor érek haza a suliból) napokon terveztem az edzéseket, majd a hétfői és a szerdai napon futni fogok(4km körül)este fele mikor sötétedik.
2011. aug. 31. 15:19
 7/11 A kérdező kommentje:
de szoktam enni zöldséget :) pl. rizshez kukoricát, salátába paprika paradicsom uborka szokott kerülni :)
2011. aug. 31. 15:21
 8/11 A kérdező kommentje:

elég komolyan szeretném csinálni :)ha már egyszer csinálom akkor szeretném normálisan csinálni :)

és köszi a segítségeteket:) ment a zöld kéz mind2-nek:)

2011. aug. 31. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor fehérjét kiszámolod mennyi kell, húsban mennyi van, és elosztod kb. egyenlő részekre étkezésenként. Zsír bevitel a nap első felében legyen inkább hangsúlyosabb. Ch-t meg pl. így osszad el, ha 200 g-al számolunk:

1.:25g zab jó, de kéne mellé fehérje

2.:20g rizs + csirkemell

3.:30g rizs + csirkemell

4.:30g rizs + csirkemell

edzés közben: 15g ha tudnál venni aminosvakat

5.:edzés után :45g ide kéne egy protein + malto/dextróz

illetve aminosavak sem ártanának

6.:30g rizs + csirkemell

7.:5g cottage cheese

Kéne még legalább valami alap vitamin, rizs jobb lenne barna vagy bashmati, hús meg lehet más is akár, de lehetőleg pulyka vagy csirke vagy marha. Zöldségeket egyed kajákhoz. Gyümölcs nem kell, max ha megkívánod eszel.

2011. aug. 31. 15:51
 10/11 A kérdező kommentje:

uhhh nagyon szépen köszönöm h megírtad nekem, hálás vagyok nagyon :) akkor ezt követni fogom :)

Még annyi h aminosav meg ezek honnan tudnám beszerezni, mert h őszinte legyek nem tudom hol lehet beszerezni és mennyiért:S

2011. aug. 31. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!