Hogy érdemes csinálni? Ha mondjuk nyomok fekve egy bizonyos súllyal féléven keresztül és akkor hozzászokok és majd emelhetem? Vagy hogy?
Figyelt kérdés
Már szereztem sérülést azzal hogy pakolgattam a súlyokat összevissza...elhamarkodtam de hát fiatalon még előfordul a habajkodás hogy úgymondjam..2011. aug. 25. 19:50
1/14 Gripp válasza:
Nézd meg az a maximum súly amit szabályosan meg tudsz mozgatni, de csak egyszer tudsz kinyomni. Ennek a súlynak 70-75% elég lesz az edzésedhez. Mielőtt elkezded az mell edzést (de minden gyakorlatra igaz), kis súllyal csinálj bemelegítő ismétléseket utána emelj a súlyon. néha menj 80-90% fölé is, hogy növeld az izmok erejét. Minél több erőgyakorlatot csinálsz annál nagyobb súlyt tudsz biztonságosan emelni és idővel nagyobb súllyal is fogsz edzeni.
2/14 A kérdező kommentje:
Most akkor tegyük fel 50kg-ba kétszer tudok belenyomni akkor 30kg-al nyomogassak 3x10-et? és utána mehetek a ferde padra,negatívra? stb? ilyen ismétlő számmal?
És minden edzésen majd növeljem az ismétlés számot eggyel amíg elnem érek 20-ig és emelek majd a súlyon ez így megfelelő?
2011. aug. 25. 20:13
3/14 A kérdező kommentje:
Mellre 3 vagy 4 gyakorlat bőven elég szerintem! És köszönöm az eddigi választ!
2011. aug. 25. 20:14
5/14 Gripp válasza:
Csinálhatod így:
1x15 bemelegítés csak rúddal.
3 sorozat 30-35 kg-al. (Ha a 30-35kg könnyedén megy emeld 40-42kg-ra a súlyt)
A végén pedig belenyomhatsz kettőt az 50kg-ba. Ez lesz az erőgyakorlatod.
6/14 Gripp válasza:
3x10 ismétlés az előbb lemaradt.
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm megfogadom a tanácsodat! Legalább akadnak értelmes emberek is!
2011. aug. 25. 21:02
8/14 Gripp válasza:
Írj ha segítség kell.
Csinálhatsz piramist is ha kedved van.
1x15 rúddal
1x10 20kg
1x10 30kg
1x10 40kg
(1x2 50kg)
9/14 Gripp válasza:
A legfontosabb kimaradt, minden sorozat után nyújtsd a mellizmod. Ez nagyon fontos!
10/14 A kérdező kommentje:
Hány alkalommal érdemes végezni piramist? Havonta 1-2-szer mikor úgy érzem magam hogy most keményen belevágok?
2011. aug. 25. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!