Milyen hatással van a könyök ízületére a fekvőtámasz és különböző variációi?
a szabájos egykezes fekvő elvileg védi az ízületet (de ez a meztelen harcosban van leírva, a fegyencben ilyen apróságok le vannak sz.arva)
amúgy a sima fekvő kis ellenállású edzés, sem az izomzatod, sem az ízületed nem terheli meg nagyon. fiatal vagy, azért fájhat! (vagy pont nem fiatal, és ezért:)
rendes edzéssel nem napi 200-at csinálnál, hanem 20-40 darabot, de azt keményen. bah! még annyit sem. célszerű maximális ellenállásra menni, tudod, amikor csak 3-4-5 darab megy, és abba bele kell adnod mindent.. de nem ezt kérdezted, hagyom is. a könyöködnek nem lesz baja, de mindenképp komolett táplálkozás kell, akkor tud regenerálódni. és nem hülyeség ízületvédőt fogyasztani külön, ha edz az ember.
kösz!
amúgy a fegyenc másra való. ez nem tömegnövelés itt nem a maxommal csinálok 4-5-öt. az első 150 olyan egyszerű hogy egy fogyatékos is röhögve megcsinálja, ez a bemelegítés és elvileg az ízület erősítése is. aztán jön a nehezebb és olyan a terhelés hogy napi 6x csinálhatod, a szuperkompenzáció nem nagy de sűrű.
én is minden nap, naponta többször ezdem nagy ellenállással (1kezes fekvő) karra, ez azért mehet, mert mert még így sem terhelem agyon az izmot. de ez a minden nap is túlzás, összejön mindég 1-1 pihenőnap (ami jót is tesz)
én ezt az erőnövelést csinálom, de az a módszer is biztos működik.
szerintem alkarra a legjobb ez mert nem statikus, sziklamászók használják: [link]
Igen a hátgyakorlat szerintem nagyon jó a fegyencben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!