KickBox kérdés, védekezéskor mit kell nézni az ellenfélen kezét vállát?
Most kezdtem kickboxolni 4 edzésen voltam eddig, előtte soha semmilyen hasonlót nem csináltam.
Normális ha 1 óra után nem tudok már védekezni? Telejesen kifáradnak a karjaim, védekezni is csak-csak, de támadni meg szinte alig tudok.
Ilyenkor persze szétverik a fejem minden alkalommal, mit tudok ez ellen tenni mit erősítsek és hogyan?
Mit kell nézni az ellenfélen a vállát, a szemét, a kezét hogy gyorsabban tudjak reagálni egy érkező ütés ellen?
Köszi!
1. a testét. de a látásod majd "gyorsul" az évek alatt, és megtanulod kiszúrni a veszélyes ütéseket (támadásokat)
2. ahogy gyakorolsz, erősítesz, jobban fogod bírni.
3. ha meg igazi védelemről beszélünk, akkor át kell lépni a harcművészetek világában. kickboxban nem fogsz megtanulni rendesen védekezni.
Aczél barátom, jól mondja!
De miért kick-boxolsz? Kick-box edzésen mindent fogsz tanulni, csak éppen hatékony bunyót nem! A kick-box az agyatlan csépelés (bár ma már, az sem, inkább csajoknak zsírégető edzés), ha meg akarsz tanulni normálisan és férfiasan verekedni és védekezni, akkor ökölvívás. Igaz a bokszban nincs rúgás, de ott megtanulsz olyan szinten ütni kézzel ami sokkal hatékonyabb és többet ér.
Ha 2 évig jársz bokszra akkor CSAK KÉZZEL jobb leszel, mint 4 év kick-box után kézzel-lábbal! Ezt én úgy mondom, hogy én thai boxról tértem át az ökölvívásra. És bizony jobb a boksz, pláne utcán.
Vagy ha nem jön be az ökölvívás, és szeretnél rúgni is tanulni, akkor viszont savate (francia boksz). Persze a savat-ot csak akkor ajánlom, ha budapesti vagy.
Vagy ahogy Aczél mondta, tanulj harcművészetet (ha netán pesti vagy akkor éppen Aczéltól is tanulhatsz, ő tart edzéseket). A harcművészet az bizonyos szempontból azért jobb, a küzdősportoknál, mert többféle problémára kínál megoldást, hiszen nincsenek tele szabályokkal. Ja meg kell hozzá jó mester is.
Itt a városban kickbox,karate,judo,mma van, még soha nem csináltam hasonlót, azért kérdeztem hogy normális e hogy szétverik az ember fejét.
34 évesen most kezdtem el próba jelleggel, mert mindig szerettem volna valamit küzdeni csak voltak előítéleteim, meg nem volt ambícióm időm....
Puhány voltam, most felszívtam magam :)
Második válaszoló vagyok.
34 évesen elkezdeni bunyózni? Le a kalappal! Minden elismerésem! A korodat figyelembe véve gondolom, te azért akarsz küzdősportokat tanulni, mert:
1. Szükséged van mozgásra
2. Tetszenek ezek a sportok
3. Szeretnél valami kis önvédelmi tudást szerezni.
(Gondolom én, aztán ha nem így van akkor nyugodtan javíts ki)
Mivel a városban ahol élsz, ott csak kick-box, karate, judo és MMA van.
Akkor én azt tanácsolom, hogy:
MMA: Azt Te ne csináld mert, túl kemény, ráadásul kezdőknek nem ajánlott, ezt általában azok csinálják akik már rendelkeznek valamilyen küzdősport múlttal.
Kick-Box: Magyarországon ez egy "divatbunyó", nem valami hatékony, ráadásul szinte mindenhol bénán oktatják.
Karate: Na ezzel is az a gond, hogy szinte már minden faluban oktatják, viszont, HA sikerül találnod valami jó mestert akkor lehet jó. Milyen karate van a lakóhelyeden? Shotokan, kyokushin, ashihara vagy wado-ryu (vagy a többi, karatéból igen sok féle van)?
Judo: Ez a legjobb az összes közül amit felsoroltál, jól oktatják az egész országban és ez tényleg jó akár önvédelemre is.
Én a judo-t ajánlanám, ez hosszú távon igen jó.
Elnézést Kérdező, kis OFF.
Krisz, te vagy az? :)
"kick box női sport" XD
hát azért azt nem mondanám.
"utcára jobb a box" azt se mondanám.
tény hogy jó hogy tudsz verekedni. de mikor vasrúddal szájba vernek. oda kevés a box.
krav maga közelebb áll az utcai verekedéshez.
az pozitív hogy ilyen korba mozogni akarsz és nem sörözni a tv előtt. mint a legtöbb ember 30 felett :D
Ne parázz hamar belejössz majd, az elején minden sport nehéz.
Szükségem van a mozgásra és szeretnék is egy kis önbizalmat szerezni, ha a helyzet van tudjak megoldást rá.
Kickbox volt a legközelebb, látványos lehet rugni ütni....
Csak mondjuk nekem az volt az első edzésen hogy gyerünk bemelegítés meg állóképesség fokozás utána és küzdelem.
Hogy hogyan meg mit nem nagyon volt elmondva..... Miket lehet ütni, hogyan indítok egy támadást... A védekezés sem lett elmondva csak amiket a filmekből, meg box meccsekből láttam.
Kyokushin karate van a közelben, de azt lehet ki hagynám mint kezdő.
A judon gondolkodtam még így menet közben, ott talán még ismerős is van.
Mert az is számít hogy bekerülsz kezdőként akkor ne 20-25 évesek verjenek össze...
Köszi
Úgy tervezem ha 8-10 edzés után nem veszek észre változást akkor abba hagyom, mert felesleges szétveretni a fejem ha én nem verem senkiét szét :)
Magyarán csak kapom, egyébként sportos vagyok nem vagyok elhízva meg kondizok is....
húú.. sokminden van..
Kérdező, nem hiszem, hogy annyira szétvernék a fejed (azt nevezném szétverésnek, hogy vérzel ÉS hosszú távon agysérülést szenvedsz, ez inkább profi boxolókra igaz!
- de ha megütnek, legalább van esélyed gyakorolni a kitérést, ha nem ütnének, hogy gyakorolnád?
lehet, hogy rövidebb távon nem fogsz nagyon fejlődni, mert egy KB oktatás nem hinném, hogy arról szólna, hogy felépítik a technikádat, a védelmedet és támadásodat, mert mindegy ez. nem az számít, hogy erős légy, jó technikáid legyenek.
egyik válaszoló: Krav. csak névleg szól utcai harcról, vagy katonai késharcról. gyakrolatban viszont (KB-al ellentétben) sok technika összedobása, minden alapok nélkül. és mint tudjuk, a technikák csak fegyverek, eszközök a kezedben. ha valaki nem alkalmas (nem képezték az alapokra) használni egy eszközt, az kb. annyit fog érni neki, mint a Windowsnak egy illesztő nélküli hardver.
na ez a krav.
vascső ellen meg úgy kell edzeni, hogy ne találjanak el, mielőtt még megölöd azt, aki eltalálhat. de ugyan ez hasonlóan késre stb. fegyverek egy találattal is szétzúzhatnak.
Igen Aczél én vagyok az :D
Gyere fel msn-re ha ráérsz.
Kedves Kérdező én a judót ajánlanám!
Az a legjobb itt az összes közül. Aczélnak és nekem hihetsz, mert mi már igen régóta űzzük az ipart. Mi nem csak netharcosok vagyunk.
Krisz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!