Lövészet? Hogy működik, mennyibe fáj?
Sziasztok!
Meg szeretnék tanulni lőni. hogy működik ez és mennyibe fáj? előre is köszi
A lövészetnek rengeteg fajtája van.Általában fegyvernem szerint(elöltöltős puska:antik/hátultöltős puska:légpuska,kiskaliberű sportpuska,nagykaliberű sportpuska/elöltöltős pisztoj:antik/hátultöltős pisztoj:kiskaliberű,nagykaliberű,légpisztoj)különböztetjük meg a fegyvereket,viszont rengeteg féle-fajta használati módjuk van,ha többet akarsz tudni,akkor írd ezt be google-ba:sportlövészet wiki
linkelném is az oldalt de beszart a jobb klikke
Én személy szerint(mivel még kiskorú vagyok),légpuskát használok 50 és 100m-es céllövészetre.
Ha rendszeresen eljársz edzésekre az edző ad neked fegyvert(persze nem örökbe),de ezek nem a legjobbak.
A sportlégpuskák általában 25-55 ezer ft-ból jönnek ki,úgyh a skála elég széles.50m-től már szokott kelleni távcső,az is kijön úgy 10 ezer ft-ból.De ha távcsövet vásárolsz,akkor figyelj,hogy milyet veszel.Megadnak 1 adatok,ami pl.:4x32.Az első szám azt mutatja meg,h mekkor a nagyítás(tehát 4szeres),a második szám pedig azt,hogy mekkor a a távcső kimeneti nyílásának(tehát a puskacső vége felöli nyílásának)az átmérője(tehát 32 mm).Minél nagyobb az átmérője,annál több fényt enged be,és annál tisztább a kép.Ha az adat amit megadnak,így néz ki pl:3-7x32,akkor az azt jelenti,hogy a távcső nagyítása állítható(itt 3szoros nagyítástól 7szeres nagyításig lehet állítani).Ha fegyvert veszel,nézd meg,hogy állítható-e a ravasza,vagy ha nem,akkor mi a ravasz beállítása.2 periódusa van a ravasz beállításának.Az első periódus az üres húzás,itt akadálytalanul tudod húzni a ravaszt(optimálisan 4-5mm),a másodiknál pedig már érzed,h ellenáll,ez az elsütő húzás(optimálisan 4-5mm).A fegyverek között vannak tárasal és elsütiőfegyverek (ezek általában csőletörősek).A tárasaknal tárjuk van,és löv,sek előtt csak fel kell húzni,az elsütőfegyvereket pedig minden lövés előtt újra kell tölteni.Én(ha céllövészetet szeretnél)az elsütőfegyvereket ajánlom,mert pontosabbak.
Ezen az oldalon nézhetsz fegyvereket: www.legpuska.eu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!