Hogyan nyújtsam le az izmaimat a gyúrás után? És hogyan
melegítsek be?
Figyelt kérdés
Hello, 16 éves vagyok és gyúrok rendszeresen. Az a problémám, hogy nem tudom, hogy hogyan melegítsek be az edzés előtt. Utána meg nem tudom, hogy hogyan nyújtsak. Pl.: Hátamat, combomat, vádli-t... karokat még csak-csak tudom, de azt is jó lenne, ha leírnátok, hogy leellenőrízhessem magamat.
Előre köszönöm a segítséget!
2009. ápr. 13. 10:06
1/9 anonim válasza:
Bemelegítésnek jó ha azt a gyakorlatot csinálod, amit utána csinálni fogsz csak kevesebb mint fele súllyal mondjuk 20-25-ös ismétléssel.
2009. ápr. 13. 10:43
2/9 anonim válasza:
Bármit is csinálsz, érdemes előtte 5 percet gimnasztikával kezdeni: karkörzés, törzsdöntés, törzsfordítás, alkar-körzés, fejkörzés, guggolás, a lényeg, hogy jól átmozgasd minden izmodat. Aztán, ahogy leírták előttem is, pl. fekvenyomásnál melegítés csak rúddal 20-25 ismétlés, vagy kis súllyal 15-20.
Nyústásra van általában nyújtókeret. Alap, hogy csak bemelegített, megdolgozott izmot nyújtunk. Legalább 10-15 mp-ig nyújts egy izmot, majd cserélj.
2009. ápr. 13. 10:55
3/9 A kérdező kommentje:
de hogyan nyújtsak? mert ahova járok, a sulim konditerme... szóval ez nem egy jól felszerelt konditerem.
2009. ápr. 13. 10:58
4/9 anonim válasza:
ezt nem lehet leírni, de vannak BBTv-k amikben szépen megmutogatják.. keress rá neten!
2009. ápr. 13. 20:51
5/9 anonim válasza:
Egy komplett bemelegítés: 5 perc sétálás, 10 perc gimnasztika és az adott gyakorlat 20-25ös ismétlése. Nyújtás : minden sorozat után ha bedurrant az izom ajánlott nyújtani. Hát azt,hogy hogyan kellene azt szerintem alapból kéne érezned, hogy merre nyúlik az adott izom. De ha ennyire reménytelen vagy akkor kérdezd meg az edzőt a teremben. Vagy még egy segítség amerre összehúzódik az izom arra összehúzódik ha ezt ellentétesen csinálod akkor kinyúlik az izom azaz nyúlik ami egyenlő lehet a nyújtással.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!