Fiúgyerkőcnek milyen küzdősportot ajánlotok?
Elég nagy, magas és olyan kis tömör, erős. Így első blikkre + apukája után nem az a vékony szálkás izomzatú csákó lesz.
Szeretném, ha valamilyen küzdősportba vágna majd bele (persze csak ha ő is karja). Mit ajánlotok? Hány éves korban szokták ezt elkezdeni?
Először is:Azt akarod hogy nagy versenyző legyen a gyerekből vagy csak hobbi, testmozgás szintjén?
Szerintem a birkózás nagyon jó lenne neki, ettől nagyon meg lehet erősödni.
A küzdősportokban viszont van olyan ahol csak csápolás van és semmi komoly bunyó, hanem elhitetik magukkal hogy ők milyen jól tudnak verekedni, aztán az utcán meg csak néznek.A másik lehetőség hogy elviszed valami keményebbre, ott meghajtják és jókat fog küzdeni,de kemény embert faragnak belőle és jól megtanul verekedni.Attól is függ hogy milyen keményen bánnak vele, hogy hány éves.Mennyi idős a fiad?Melyiket választod?Csak írd le és adok tippeket.
Kedves egyik válaszoló:
"A két válaszoló hozzászólásait összegezve a távolkeleti kűzdősportok, karate, vagy ju-do nem válthatnak ki torzult felfogást, az eszméik annyira szilárdak, hogy egy karatés srácból sosem lesz gyúrós köcsög. Viszont ha kidboxra, vagy hasonlóra iratod be megvan ennek is az esélye!"
Mi lenne ha nem általánosítanál ilyen bután?
Én kick boxoltam 2 évet és már jó ideje foglalkozom testépítéssel és visszautasítom ezeket a vádakat! Nem a sport tesz bunkó balf4sszá... Ne vedd egy kalap alá a nagydarab idegbeteg állatokat sem a testépítőkkel sem a kick-boxosokkal...
Mindkét említett sport ha jól csinálod hatalmas önfegyelemre és tiszteletre nevel...
Köszi mindenkinek a válaszokat és a segítséget :)
Látom, hogy ez a téma összetettebb, mint ameddig az én ismereteim terjednek.
Azon túlmenően, hogy mire lesz lehetőség és a fickó mire vágyik, az én "igényem" az lenne, hogy mozgasson meg rendesen, picit lehet keményebb (de gondolom ez mindegyikre igaz, hisz küzdősportok) és mindenképp tanuljon önfegyelmet. Egy elég vadóc fiúcskáról van szó, nem verekedős vagy ilyesmi, de egyáltalán nem ijedős fajta (pedig néha jobb lenne :)
A másik szempont, hogy viszonylag korán el lehessen kezdeni, mert - bár most még normál testalkatú - hízásra hajlamosak leszünk pikk-pakk. Most ahogy olvasgatom (más kérdéseknél is ) a témát, látom, hogy 7-8 évsen kezdik sokan. Nekünk muszáj már korábban kezdeni magunkkal valamit. Erre esetleg van van valami ötletetek?
Gyúrás része: mivel még gyerek, ezért ez egyenlőre nem téma. Mire erre lesz igénye, addigra a szabad akarat már a felhők fölött fog járni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!