Melyik testalkat előnyösebb egy állóképességi sport űzéséhez?
Az abszolút vékony, gyenge testalkat (szűk mellkas, keskeny váll), vagy egy szálkásan izmos(konditeremben nagy súlyokkal, emellett otthon, fekvőtámasszal-húzódzkodással is edzett) test?
A szálkásan izmos test "tulajdonosa" nem szed semmiféle tápkieget,házikoszton él, és nincs nagy tömege (190 cm/77 kg), de pl szélesek a vállai, telt a mellkasa és nagyon arányos.
A sport hosszútávfutás.
Ez a kis plusztömeg, ami az arányos testhez kell, hátránynak számít egy vékony, de nem karcsú emberrel
szemben, akinek nincs akkora tömege?
hiába kisebb a súlyod az ilyen szálkás emberek szívósak és bizonyára a lába is elég erős
te hiába vagy pl 7 kg-val kevesebb ha nembírja a lábad
ja és most olvasom, az arányos ha 190cmhez 77kg jár???
Kicsit erőltetettnek érzem a kérdést, mert ezt talán így elméletben el se lehet dönteni. Mert hát a soványság elvben jó a futáshoz, kevésbé terheli az izületeket és a szívet, de azért egy nagyon girnyó ember erre se jó igazán jó, nem bírja a szíve, a légzőrendszere. A 190/77-es ember ideális a hosszútávfutáshoz is, mert ezt a súlyt a mozgásrendszer és a szív még jól kezelni tudja, és van benne elég erő és kitartás.
Én 180/65 vagyok pillanatnyilag, és 49 évesen nem csak hogy hosszútávfutok, de még hegyre fel is megállíthatatlan vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!