Mi lenne a megfelelő sport az alábbi esetben, hogyan tervezzem, építsem fel az "eddzéstervet", hogy fokozatos legyen és ne megerőltető?
A célom az, hogy a közérzetem jó legyen. Sajnos középiskola óta nem voltam "rákényszerítve", hogy rendszeres testmozgást végezzek, és így az izmaim is mintha eltűntek volna, illetve egyértelműen gyengébb lettem fizikailag: max. 3 szabályos fekvőtámaszt bírok megcsinálni. Futásban is hamar kifáradok, stb.
Hogyan, milyen sporttal nyerjem vissza sz erőmet?
Olyan lehetőségek érdekelnének, amit lehet egyedül is végezni, így nem függök mástól, hogy van-e kedve, vagy nincs, továbbá nem akarok konditerembe, stb. járni.
Mi alapján kezdjek el sportolni, hogy ne legyen megerőltető. Faluban lakom, így kinti jellegű mozgás is érdekel.
Nem célom a testépítés, stb., egyszerűen rájöttem, hogy mozgásszegény életmódot folytatok évek óta, és rendszeres ülőmunkát, amitől a hátam fáj is pl.
27 éves nő
A fegyencedzést elkezdheted otthon az rendbe teszi a derekadat is.
Állóképességre meg ugrókötelezz,kocogj.
Szia!
Ezer köszönet a tanácsért!!!
Most olvastam bele a könyvbe (letöltöttem előtte), és naggggggyon jónak tűnik. A legelső gyakorlatok tényleg "alapok", van amelyiket sérülés utáni rehabilitációként is alkalmazhatják, vagyis akkor az tényleg nem túlságosan megterhelő...
Ja, és az egész egy komplett rendszernek tűnik! Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!