Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi lenne a megfelelő sport az...

Mi lenne a megfelelő sport az alábbi esetben, hogyan tervezzem, építsem fel az "eddzéstervet", hogy fokozatos legyen és ne megerőltető?

Figyelt kérdés

A célom az, hogy a közérzetem jó legyen. Sajnos középiskola óta nem voltam "rákényszerítve", hogy rendszeres testmozgást végezzek, és így az izmaim is mintha eltűntek volna, illetve egyértelműen gyengébb lettem fizikailag: max. 3 szabályos fekvőtámaszt bírok megcsinálni. Futásban is hamar kifáradok, stb.

Hogyan, milyen sporttal nyerjem vissza sz erőmet?

Olyan lehetőségek érdekelnének, amit lehet egyedül is végezni, így nem függök mástól, hogy van-e kedve, vagy nincs, továbbá nem akarok konditerembe, stb. járni.

Mi alapján kezdjek el sportolni, hogy ne legyen megerőltető. Faluban lakom, így kinti jellegű mozgás is érdekel.

Nem célom a testépítés, stb., egyszerűen rájöttem, hogy mozgásszegény életmódot folytatok évek óta, és rendszeres ülőmunkát, amitől a hátam fáj is pl.

27 éves nő

2011. júl. 24. 22:34
 1/3 A kérdező kommentje:
Egyébként vékony testalkatú vagyok, tehát egyáltalán nincs túlsúlyom, tehát nem is a fogyókúra a célom...
2011. júl. 24. 22:36
 2/3 anonim ***** válasza:

A fegyencedzést elkezdheted otthon az rendbe teszi a derekadat is.

Állóképességre meg ugrókötelezz,kocogj.

2011. júl. 24. 23:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Ezer köszönet a tanácsért!!!

Most olvastam bele a könyvbe (letöltöttem előtte), és naggggggyon jónak tűnik. A legelső gyakorlatok tényleg "alapok", van amelyiket sérülés utáni rehabilitációként is alkalmazhatják, vagyis akkor az tényleg nem túlságosan megterhelő...

Ja, és az egész egy komplett rendszernek tűnik! Köszi szépen!

2011. júl. 25. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!