Szerintetek 20 évesen késő táncot tanulni, úgy, hogy később hivatásszerűen tudjam űzni?
Itt már nem a kitartásról van szó:)
Ha átlépsz a "nehéz időszakon" ez táncfüggöen az első pár év vagy hónap (a hastáncnál év, a jazz táncnál is év, a latinoknál hónap stb.)
Elkezdesz végre táncolni, és nem egy rakás szerencsétlenséget látsz magad előtt a tükörben... akkor egyre jobban szeretni fogod:)
Míg végül a részeddé nem válik. Durván hangzik de én erős érzelmi szálakat füzők a tánchoz. Voltam egyszer egy nagyon szinvonalas előadáson (ebből kevés van) és annyira meghatott, hogy majdnem végig bőgtem:S:)
De annyir gyönyürűűűű voooltt:DDD
Ne írigyeld a kitartást... én már azt nem birnám ha nem táncolhatnék:)
Az első pár évben viszont nagyon kell!!! Amikor még nincs sok sikerélményed akkor nehéz maradni, de fő a türelem:)
Pedig nekem is volt olyan, hogy azt hittem hisztirohamot kapok, kirohanok a teremből és nem jövök vissza soha többé!
Bőlem épp a bátorság hiányzik, én biztos nem mertem volna megkérdezni. Gratulálok:)
Majd írd már meg mit mondott...
Ez a suli add végzetséget amit te néztél?:)
Szia!
Már válaszoltam egyszer neked, de most kicsit kifejtem bővebben is, mert látom nagyon győzködnek. Az OKJ-s képzéseket felejtsd el, kb nem jó semmire. Ha színházi táncos akarsz lenni, esetleg pedagógus, akkor a Magyar Táncművészeti Főiskolára kellett volna járnod. Ha pedig profi táncos (később edző) akarsz lenni, akkor pedig minimum 10 év -eredményes- versenyzést kéne a hátad mögött tudnod. Nem sok értelmét látom HIVATÁSSZERŰEN megpróbálni, mert könnyen csalódni fogsz. Hobbinak nagyon klassz, de ha magasabb szinten akarnád folytatni rengeteg pénzt emészt fel és vissza sem hozza, főleg ennyi évesen. A legtöbben tényleg kicsi korban kezdik és a lemaradásod behozhatatlan hozzájuk képest.
Tudom, hogy ez elég negatív vélemény, de jól gondold át, mert benne vagyok egy jó ideje és én is abba akarom hagyni, pedig voltak sikereim.
Glissade!
Köszi,azért én sem vagyok annyira bátor,meg hát ki tudja válaszol-e valamikor...majd meglátjuk,de mindenképp megírom neked,ha igen.Azok az órák,amiket Bakó Gábor tart nem adnak végzettséget,vagyis nem tudom pontosan,azt hiszem ezek csak sima tánc órák.A másik az a Budapest Táncművészeti Stúdió,az okj-s képesítést ad
22:30-as válaszolónak,
köszi a választ,igen azt hiszem emlékszem,hogy Te is írtál nekem.Egyébként ez az Okj-s képzés nekem sem tűnik a legjobbnak,én is mindenhol azt hallom,hogy sokra megy vele az ember.Megkérdezhetem,hogy Te mit táncolsz?
Latinban versenyeztem /versenyzek és volt elég jó rálátásom az egészre.
és nem elkeserítésből írtam, amit írtam, hanem, hogy ne érjen meglepetés. Természetesen, akihez képzésre fogsz járni, nem fogja azt mondani, hogy ne csináld. Hiszen neki ennek az ellenkezőjéről kell meggyőzni.
"Az OKJ-s képzéseket felejtsd el, kb nem jó semmire. Ha színházi táncos akarsz lenni, esetleg pedagógus, akkor a Magyar Táncművészeti Főiskolára kellett volna járnod. Ha pedig profi táncos (később edző) akarsz lenni, akkor pedig minimum 10 év -eredményes- versenyzést kéne a hátad mögött tudnod."
Az OKJ-s képzéssel valóban nem megy sokra! De a táncban szerintem nem is a végcél a lényeg hanem a folyamat amíg megtanúlja! Hiszen mindig lesznek nála jobbak, mindig lesz mit tanúlnia, soha nem lesz olyan, hogy már mindent tud!
Egyetemre nem fogják felvenni, középfokú végzetség nélkül, ezért tényleg csak egyetlen lehetősége van, méghozzá a táncos OKJ. Ezzel már valamit azért tudd kezdeni...
Mindenkinek lehet szerencsére, soha nem lehet tudni, az is lehet, hogy valójában tök tehetséges hozzá a kérdező.
Ha táncol, senki nem fogja tőle megkérdezni, hogy mennyi ideje csinálja.
Próbáld meg szerintem, nincs olyan iskola aminek a felvételijére ne lehetne felkészűlni 1 év alatt!
Nem csak a Táncművészeti főiskola az egyetlen út! Nem mindenki ott végzett, és a kérdező nyílván nem a Hattyúk tava főszerepre pályázik!
Rengeteg táncos ismerősöm van, és olyan is van közte aki nem ott végzett, mégis táncol, oktat stb.
Az utolsó mondatod nyilván a versenytáncra vonatkozik, de ő nem a versenytánccal szeretne foglalkozni. Ahhoz hogy valaki versenyezzen nagyon jónak kell lennie, azt szintet meg már úgysem fogja elérni ennyi idősen!
Nem kötelező tánccal versenyezni, nem is igazán a verseny műfaja, az inkább a sport.
Én nem érzem úgy, hogy versenyeken kéne mutogatnom a tudásomat, úgy gondolom hogy akik szintén ugyanazt a műfajt táncolják amit én, velük egy élet stilust képviselek. Nem hinném, hogy versengenünk kéne bármiben is.
Ha táncol, senki nem fogja....
*ha jól táncol, ezt akartam írni.
Az egyik (tánc)csoporttársam járt a Táncművészeti Studióba, de neki nem tetszett, átment máshova.
De ez persze csak ő véleménye volt, elég sok roszatt mondott az egyik a tanárról.
"akihez képzésre fogsz járni, nem fogja azt mondani"
Nyilván, mivel ebből élnek, ezért is nehéz eldönteni, hogy mi is legyen:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!