Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek 20 évesen késő...

Szerintetek 20 évesen késő táncot tanulni, úgy, hogy később hivatásszerűen tudjam űzni?

Figyelt kérdés
Persze tudom,hogy ehhez sok erő és kitartás kell és nem úgy megy,mint a karikacsapás.Csak általában azt hallom mindenhol,hogy ezeket a dolgokat jobb gyerekkorban elkezdeni...köszi előre is!
2011. júl. 24. 15:15
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Késő. Ennyi idősen már kész táncosnak kéne lenned. Mire megtanulod, az még 5-10 év, mire kezdhetnéd a karriered, már kiöregedtél. És persze már biztosan nem lesz olyan szívós és hajlékony a tested, mint annak, aki már kicsi korában elkezdett táncolni.
2011. júl. 24. 15:31
 2/29 A kérdező kommentje:
Értem.:(...én találtam egyébként egy olyan okj-s iskolát,ami 2 éves képzés után színházi táncos szakképesítést ad,de ez persze nem garancia semmire.Mondjuk én több időt terveztem volna a táncra fordítani.
2011. júl. 24. 17:26
 3/29 anonim ***** válasza:
20 éves leszek és most akarom abba hagyni az aktív versenyzést, mert kiöregedtem...
2011. júl. 24. 21:32
 4/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne higyj nekik:)

Nyugodtan kezd el, simán lehet még belőled táncos, ha olyan táncot választasz, ami nem igényel különösebb testfejlesztést!!!

Én 9 éve táncolok egy műfajban(12 évesen kezdtem), és 20 évesen kezdtem el megtanúlni egy olyan műfajt ami még csak rokonságban sem áll, azzal amit táncolok:)

Én is meglepődtem, de elég jól haladok! Olyan mozdulatokat is meg tudok csinálni amiről nem is gondoltam volna, hogy valaha is menni fog!

Ha van hozzá tehetséged, kitartásod, időd, pénzed akkor menni fog, de nem valószinű, hogy profi leszel már, de kisebb táncsoportokba még simán bekerűlhetsz.

Ill. reálist célt tüzz ki magad elé, ami nagyon fontos.

"nem úgy megy,mint a karikacsapás"

A táncnál években kell számolni, ha pedig művészetté szeretnéd fejleszteni, akkor év tizedekben! (de ez csak saját tapasztalat)

Ezért mondják azt, hogy érdemes kisgyermek korban elkezdeni, mert rengeteg munka és idő, mire megtanulod (ha csak nem vagy őstehetség)ill. a hajlékonyság jobban fejleszthető.

De ennyi...:)

Zárojelbe hozzá tenném, hogy aki kiskorban kezdi, annak 20 éves korára nagy eséllyel lesz valami izületi gondja, ha nincs szerencséje 40 évesen már alig bír majd mozogni(de ez nyilván nem évektől függ, hanem hogy mennyire intenziven csinálja, és hogy milyen szinten).

Mig te rászámolhatsz minimum + 10 évet, ami jó, mert lehet, hogy tütüben fogsz a koporsódba befeküdni:D

♥♥♥♥TÁNC♥♥♥♥

2011. júl. 25. 01:06
 5/29 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a bátorítást,aranyos vagy.:)Én igazából a jazz tánccal szemezgetek,bár lehet,hogy valami mást kéne választanom...Megkérdezhetem,hogy Te mit táncolsz?

2011. júl. 25. 13:45
 6/29 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

Az előző válaszoló vagyok:)

Hastáncot táncolok:)

A jazzal szemezgetsz?:) Nos, azzal én is:)

Hol laksz, mehetnénk együtt:DDD

2011. júl. 25. 17:19
 7/29 *Glissade* ***** válasza:
A Jazzhez kell ám elég erős balett alap!!!
2011. júl. 25. 17:21
 8/29 A kérdező kommentje:

Szia!:)

Igen én is úgy hallottam,hogy balett is kell hozzá...Én vidéken lakom,de néztem egy szeptemberben induló iskolát,Pesten.Az órákat egy világhírű táncos,Bakó Gábor fogja tartani.Ismered őt?

2011. júl. 25. 20:37
 9/29 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

Naná hogy ismerem, mármint csak névről(egyik barátnőm járt az ő tánsulijába):)

Jazzbalett és balett táncos, ugye?

Én is szeretnék okj táncos, vagy bármilyen táncos szakra menni, ami végzetséget is add. Eddig azért nem tudtam menni, mert más szakot végeztem, ill. a hastáncot nem lehet végzetséget adó suliban tanulni(csak oktatói szakon).

Tehát hidd el nem vagyok jobb helyzetben mint te. Hiába járok 2007 óta folyamatosan fellépésekre, ha nincs elismerve ez a tánc itt Magyarországon!

Ezért szeretnék más szakon ami elismertebb, végzetséget szerezni, és reménykedek benne, hogy még meg tudom tanúlni. De ha bele gondolok, hogy a hastáncba milyen rengeteg munkát fektettem bele, hány év kelett mire eljutottam erre a szintre, akkor igen csak elbizonytalanodok...

2011. júl. 26. 03:13
 10/29 A kérdező kommentje:
Hát igen...de azért én irigyellek téged,hogy valamit ilyen kitartóan tudsz csinálni.Sajnos be kell,hogy valljam én nem vagyok egy fitt lady.:S Lehet,hogy Jazz tánchoz nekem már késő van.Bátorkodtam írni egy email-t Bakó Gábornak(bár nem vagyok benne biztos,hogy közvetlenül ő kapja meg),hogy mi a véleménye erről,ha valaki ennyi idősen akar elkezdeni táncolni,nem csak hobbi szinten.Egyenlőre még nem válaszolt.
2011. júl. 27. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!