Futás helyett hatékony az úszás is?
Lúdtalpas vagyok és a futástól eléggé megterhelem a gerincemet. Gyorsan elfáradok és utána fáj az egész hátam, derekam. (Ezen a lúdtalp betét sem segít, pedig figyelek, hogy a sarkam érjen először a talajra.)
Aerob mozgásként az úszást választottam heti 2-3 alkalommal 1 órát. Ez mennyire hatékony? Elérhető egy sportos, vékony alkat? (Természetesen megfelelő táplálkozással és mellette itthoni naponta 50-60 perc fitness-dvd-re való tornázással.)
A fogyás egyébként elindult. Már 4 kiló mínusznál tartok és formásodtam is sokat. ;)
Hát csak rá kell nézni egy úszóra,vagy vizilabdásra. Nem azok a tipikus szálkás testalkatúak.
Az úszás nagyon egészséges,jó a tüdőnek,szivnek,jó a gerincnek,az izületeknek,az izmoknak. De nem égetsz el egy óra úszással annyi zsirt hogy érdemes legyen kocogás helyett csinálni. Kiegészitésként jó,mert megfelelő táplálkozás mellett növeli az izomzatot,és a nagyobb izomzat több kalóriát éget. De ettől függetlenül nem fogsz leszálkásodni,se lefogyni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!