Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás helyett hatékony az...

Futás helyett hatékony az úszás is?

Figyelt kérdés

Lúdtalpas vagyok és a futástól eléggé megterhelem a gerincemet. Gyorsan elfáradok és utána fáj az egész hátam, derekam. (Ezen a lúdtalp betét sem segít, pedig figyelek, hogy a sarkam érjen először a talajra.)

Aerob mozgásként az úszást választottam heti 2-3 alkalommal 1 órát. Ez mennyire hatékony? Elérhető egy sportos, vékony alkat? (Természetesen megfelelő táplálkozással és mellette itthoni naponta 50-60 perc fitness-dvd-re való tornázással.)

A fogyás egyébként elindult. Már 4 kiló mínusznál tartok és formásodtam is sokat. ;)

2009. ápr. 3. 20:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
Derékfájósnak nem a legjobb a biciklizés
2009. ápr. 4. 11:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Soha nem fogsz lefogyni az úszástól,az biztos. Ha fogysz,akkor is csak a diétád miatt esetleg..ugyanis az úszás nem aerob edzés.
2010. jún. 9. 21:33
 13/14 anonim ***** válasza:
végre valaki aki velem ért egyet :) (mellesleg az én véleményem azóta sem változott, lévén tény, hogy az úszás nem aerob!)
2010. jún. 9. 22:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát csak rá kell nézni egy úszóra,vagy vizilabdásra. Nem azok a tipikus szálkás testalkatúak.

Az úszás nagyon egészséges,jó a tüdőnek,szivnek,jó a gerincnek,az izületeknek,az izmoknak. De nem égetsz el egy óra úszással annyi zsirt hogy érdemes legyen kocogás helyett csinálni. Kiegészitésként jó,mert megfelelő táplálkozás mellett növeli az izomzatot,és a nagyobb izomzat több kalóriát éget. De ettől függetlenül nem fogsz leszálkásodni,se lefogyni tőle.

2010. jún. 9. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!