A küzdősportok, mint box, muay thai, thai box stb. mennyire okoznak agykárosodást a sok fejre mért támadás miatt?
Hobbiszinten ebből semmi bajod nem lesz. Edzéseken úgyis vigyáztok egymásra, meg amúgy sem 10 unciás kesztyűkkel edzenek általában, tehát ne parázz.
De bizony a fejedre nagyon vigyázni kell.
Felesleges paráznod, nem fogják ütni a fejedet edzésen. :)
nem a f@szt nem... mindenhol vannak idióták. a 70 kilós versenyzőnek lesz normális 16-os kesztyűje, de a hobbista barom 100kilós csávó 8unciásban edz. vagy a méghülyébb mma-s kesztyűben. (bár normális helyen ezt nem engedik)
egyébként fejvédőt javasolnék, de az thaiboxban annyira jól nem műxik, mert kevesebbet látni belőle.
Nem voltam még olyan küzdősport edzésen,ahol ne ütöttük volna egymás fejét.Ezt nem is tudom,hogy gondolta a válaszoló.Küzdelem mindig van az edzések végén.
Ahhoz,hogy agyrázkódást kapj,kb tiszta erőből kell,hogy megüssenek,rúgjanak.A küzdelmek edzésen,kb 60-80% erőbedobással mennek és az ütések többsége amúgy is állkapocsra,fültőre,orrnyeregre,arcra mennek.
Ha meg a biztos kettősfedezés és védekezés megtanulását szeretnéd megtanulni-ami ugyanolyan fontos,mint a támadás-akkor nem a legjobb választás a MT véleményem szerint.
Akkor úgy fogalmazok, hogy nem fognak ütni -pláne nem erővel-, amíg nem tudod normálisan levédekezni a támadásokat.
Én egy elég neves edzőnél tanulok és kb. fél év után mondta először, hogy álljunk párba és nyomjunk le 2 menetet 100%-on, de akkor is csak és kizárólag teljes védőfelszerelésben voltunk, 16oz-s kesztyűkkel. NORMÁLIS helyen egy kezdő nem fog megsérülni, esetleg a low-kick-ek okozta kis kék foltokat fogja észrevenni edzések után. Az agysejteknek meg az égvilágon semmi bajuk nem lesz, ha valaki benyel hetente 1-2 kontrolláltan erős ütést edzésen. Egyszer tavaly volt már nálunk példa rá, hogy kórházba vitték az egyik kezdőd agyrázkódás miatt, de az is egy nagyon szerencsétlen baleset miatt jött össze, mert beverte a fejét a bordásfalba. Más, komolyabb sérülés edzésen még NEM történt nálunk, a legdurvább is egy-egy bordazúzódás volt.
Olyan helyre, ahol az edző nem tudja kordában tartani a csapatot, meg tilos menni!
De félni semmiképpen sem kell, aki odafigyel magára, annak nem lesz baja.
hat eddzesen szerintem se vernek szet annyira hogy agykarosodas legyen belole vagy ilyesmi :P de azert benne van a pakliban hogy neha kisebb nagyobb fejfajassal mesz haza az eddzesrol :D en a multkor egy sparing alatt kaptam 2 fejrugast ami eleg rendesen eltalalt....a masodiktol mar meg is szedultem kicsit XD =)) utana kb 1 oran keresztul 2 percenkent kerdezgettem hogy ki a fene rugott igy fejbe :))) szoval kicsit kodosek voltak a dolgok de nem veszes :D
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!