Mennyit érdemes futni?
szeretnék egy kicsit sportolni, hogy idősebb koromba ne legyek "löttyedt", stb..meg szeretnék formásabb lábakat-
futás mellett úsznék is.
meg mindig hallom , vagy itt olvasom hogy "lefutottam ennyi km-t", hogy ezt hogy lehet mérni?kezdésnek fél óra kocogás jó?aztán persze minidig tovább,(csak én hamar elfáradok,nincsenek "nagy tartalékjaim", kicsit "vézna" vagyok, de hátha izmosodok)...heti hányszor,mennyit?
Futásról annyit hogy nem szabad tulzásba vinni.
csak fokozatosan! előszőr kisebb távokat fussál így megszokja a szerverezeted, és ha már ugy érzed többet is birsz akkor menj tovább.
Abból a részből jó a futás hogy egy idő után ki tágul a tüdőd és több oxigént tudsz felvenni. és megerősödnek a lábaid is.
Arra vigyázz hogy ha aszfalton futsz akkor ne kemény talpu cipőben. ajánlanám az air és gélezet cipőket, mert különben az nem tesz jót a izületeidnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!