Tömegnövelés! Mennyi szénhidrátot fogyasztanak a testépítők?
Van itt egy táblázatom és ha jól tudom tömegnöveléshez szénhidrátot többet kell bevinni a szervezetbe mint fehérjét.
És fehérjéből is mennyit fogyasszak a szénhidrát felét?
GreenTea
Azért függ az anyagcserédtől is, hogy neked mennyi lesz a megfelelő CH bevitel. Ha könnyen hízol akkor már 4g is elég, ha nagyon nehezen akkor 8g is lehet. A fehérje tömegelésnél, ahogy írták előttem kb 2g/ttkg.
Ennek pedig hasznát fogod venni: [link]
tömegeléshez 400g rizs,800g csirkemellfilé +turmixok.ezekre már lehet alapozni.
diétához 200-250g rizs,600g csirkemellfilé + turmixok.de genetikafüggő,ki mire reagál jobban.
természetesen zsírokra is szükség van,ezt old meg lenmagolajból,mogyoróból,olive-olajból,omega 3-ból.
4 g / testsúlykilogramm a fehérje. (alap)
A szénhidrát egyénenként változó, én régen volt hogy 1000 g.-al tömegeltem, most már elég a fele is...
(az életkorral lassul az anyagcsere is)
GreenTea
Amigo: A 4g/ttkg fehérje azért nagyon nem alap. Én hárommal számolok tömegelésnél, mert egyszerűen nem bírom ki kevesebbel, de a 2g maradjon alapnak.
ok, átlagembernél.
De a kérdés testépítőkre vonatozott, ezért írtam.
Mindenki a céljai szerint kell, hogy étkezzen. Ez nálam ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!