Milyen küzdősportokat ajánlotok amivel elég hamar hatásos eredményt lehet elérni?
Eddig ezeken gondolkoztam: Krav-maga, Thai-Box, Kick-box
Ezekről elég jókat hallottam de ha tudtok jobbat nyugodtan írjátok le.
ma 23:20
Köszönöm a válaszodat, a hatásos eredmény alatt azt értem, hogy ha az utcán megtámadnának vagy verekedésre kerülne a sor tudjam alkalmazni. Ezért is nagyon tetszett a krav-maga amikor először hallottam róla, de nem tudom hogy mennyire hatásos, hogy tényleg úgy lehet e alkalmazni.
Neutronlovag írt, amíg én vizsgáztam. és a színtiszta igazság és tudás árad szavaiból!
Valóban, a kravba összepakoltak mindenféle harctechnikát, mindenféle alap nélkül, egyszerűen az alapok hiánya bekorlátozza a képességeiket! és legyen egy kicsit szakszerűbb vélemény: önvédelmet tanítanak / gyakorolnak, de a technikáikat nem tudják alkalmazni önvédelmi szituációban! egy késharcos ismerősöm mondta, nincs ok kételkedni benne. még az izraeli katonai krav sem elég, pedig erősebb képzés mint amit itthon találhatsz.
a sportokat meg hagyd meg a footballistáknak, nőknek akik fitnesselni akarnak. ma, Magyarhonban ez a színvonal. és semmi képp sem utcára felkészülés.
jitsu, én még kungfut is ajánlanék, de meg kell nézni hogy ki tanít és mit tud, mert főleg sz.r edzések vannak. azt meg ugye minek, annyi erővel kravozni is lehetne.
Néhányszor már leírtam, most is leírom:
Első küzdősportnak a sima mezei ÖKÖLVÍVÁS! Nem a mindenféle keleti hókuszpókusz, meg zsidaj pénzlehúzó krav maga, meg a mostanában divatban levő BJJ, hanem a sima ÖKÖLVÍVÁS! Hogy miért? Hát azért, mert amikor bunyózol, akkor ösztönösen a kezedet használod, és/vagy dulakodsz, és nem a mindenféle köríves rúgásokat, láncütéseket, karcsavarásokat fogod tolni. Ezek a technikák edzőteremben, nyugodt körülmények között, lassan gyakorolva, úgy hogy a partner vigyáz rád, tehát "labor" körülmények között mennek, de amikor az utcán/kocsmában/bárhol megtámadnak, akkor nem fogod tudni ezeket a technikákat alkalmazni, mert az ellenfél nem fog rád vigyázni, nem lassan fog ütni, nem olyan technikával fog ütni, amit az edzésen gyakoroltok, stresszhelyzetben leszel, nem fog megegyezni helység ph értéke, páratartalma, stb..., tehát nem tudod alkalmazni ezeket a technikákat. Mint már leírtam, az ember, amikor bunyózik akkor ösztönösen üt, és dulakodik. Ja, és ha valaki azzal jönne, hogy "dehát ha késsel/viperával/fakanállal, támadnak meg, akkor mihez kezdesz a boksszal" dumával jön,
azt szomorúan fel kell világosítsam arról, hogy ha késsel támadnak rád, akkor se a krav maga, se semmilyen harcművészet nem véd meg! Ilyenkor a legjobb önvédelem a 200 méter sprint.
Tehát, ha rám hallgatsz, akkor boksz, esetleg, ha bírod anyagilag, és fizikailag még birkózás, és ha késsel, és/vagy többen támadnak rád, akkor spuri!
ha késes ellenséged van onnatól jegyzik csak igazán a harcművészetet. ott már számít hogy vajon mennyire is érzed a távolságot, és elég gyors vagy-e. annyiban nem értek egyet az előzővel, hogy ha fegyveres támadód van, akkor már nem önvédelemről van szó.. sőt.. én pacifista vagyok, mégis önvédelmet csak tanítok, mert szép szó. mindenféle utcai harc harc, és nem "önvédelem". ha késsel támadnak feléd akkor torkod zúzod és még fölföd egyszer rátiporsz a nyakára. ilyen nincs boxban.. a többivel személy szerint egyetértek.
Krav meg persze hogy nem ér meg 8000 forintot.
én is max. a pénz miatt végeznék el egy instruktorit, egyszer.. divatos, és lehet vele keresni xD
sokkal többet is megér a krav maga.
erre majd akkor fogsz rájönni, mikor megtámadnak az utcán és kisujjból lerendezed az illetőt 5 mp alatt. és lehet még sokat is mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!