Kezdő futó vagyok. Pihenőnap kéne?
Figyelt kérdés
3 napja kezdtem el futni.
1.nap 2km-t futottam.
2 nap 2km-t futottam plusz 50métert sprinteltem majd megvártam míg megnyugszik a légzésem(ezt ismételtem kb 6szor) levezetéskét futottam 3 percet lassú futásban.Ezen a napon már fájt a lábam.
3.nap 3km-t futottam és az 50 méteres sprintet kb 4szer ismételtem. Ezek után már alig bírtam rálépni a lábamra, és úgy érzem, hogy a csont fáj az aló lábszáramban. Mitől lehet ez? Kellene pihenőnapot tartanom?
2011. jún. 14. 21:56
1/5 anonim válasza:
Fokozatosságról hallottál már? Ennyi kis futás amúgy mehet minden nap, felesleges sprintelgetned 50 métereket. Csonthártyagyulladás is lehet akár, ha ilyen hamar kijött akkor szívni fogsz vele.
2/5 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen, nekem ettől porckorongleválásom volt , mentem vele dokihoz, a térdemre ment rá, 1 hónapig pihentetni kellett. Meg az aszfalton való futás is árt, a füvön állítólag jobb, de lényegtelen ha fáj, inkább pihentesd.
3/5 anonim válasza:
"Nekem is volt ilyen, nekem ettől porckorongleválásom volt , mentem vele dokihoz, a térdemre ment rá, 1 hónapig pihentetni kellett."
omg, na ez azért üt. Csonthártya gyulladás a lábszáradban porckorongleválást okozott, ami ráment a térdedre, de 1 hónap alatt rendbe jött. :D:D:D
4/5 kanóc válasza:
Iktass be pihenőnapokat, lassíts, kerüld az aszfaltot, fuss földúton vagy füvön!
5/5 anonim válasza:
Nem a lábszáramba te szelős, kifejtettem neki h nekem is "hasonló volt" csak nekem a térdemre ment rá, nagyon fájt miatta és a tünetek is tisztára ugyanezek voltak. A doki meg megállíptotta h a térdemnél porckorongleválás van...és igen sajnos 1 hónapig semmi sport és különböző krémeket kaptam. Neki meg a lábszárával van a gond, ő is biztos megerőltette szóval igen pihentetni kell, nagyobb baj is lehet ha nem pihenteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!