Futás után miért szédülök és miért van hányingerem?
Hányinger: Kaja után nem vársz 1-2 órát a futással.
Szédülés: Kevés Ch t eszel.
Lehet vércukorszint leeséstől is, de nekem attól szokott ilyen lenni, ha teljesen kihajtom magam, és hirtelen állok meg. (versenyek után kb. ájulásközelben vagyok, és 10 percig csak feküdni tudok) Egyébként a profi futók, triatlonosok is rengetegszer elájulnak/hánynak a célban. http://www.youtube.com/watch?v=7rPOS_Z0rUE
0:58-nál érdemes belenézni...
Attól van, hogy nem eszel előtte!
A mozgáshoz szénhidrátot használunk energiafedezetként.
A vércukrod nem esik le, -ez hülyeség -mert alacsony inzulinszintnél a szervezet képes fenntartani azt, akár az izomfehérjék lebontásával is.
Viszont ha zsírsavakat kezd égetni a szervezet, akkor acetonszármazékok és ketontestek jelennek meg a vérben -mint bomlástermék.
Ez savasodáshoz, rosszulléthez, hányáshoz vezethet (ketoacidózis)
Hosszútáv-futáshoz szénhidrátos + elektrolitokat tartalmazó sportital (Isostar és társai) ajánlott, valamint vésztartalékként pár szem szőlőcukor.
(ezzel vigyázni kell hogy egyszerre csak 1-2 szemet vegyél be, mert különben tényleg hypoglikémiás állapotba kerülhetsz.)
Köszönöm a válaszokat utólag is =).
Az utolsónak pedig üzenem, hogy szerencsére nem vagyok az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!