Fehérjepótló hatásáról!?
mark86
mi az a fehérjepótló? proteinturmix? mert ha igen akkor izmosabb lesz a lábad ha edzés után iszol dextrózzal,de alapvetően az egész napi étkezéseden múlik!
Pedig nem rossz a megfogalmazás.
A fehérje- koncentrátumok (stb...) tulajdonképpen fehérje pótlók.
Hiszen fehérje főleg a húsokban, ideális esetben táplálékból nyerjük.
Ha valaki tápkiegként visz be fehérjét, azzal kiegészíti, kipótolja a bevitelét ill. a hiányzó mennyiséget.
Mivel intenzív edzés mellett a fehérjeigény növekszik, ezért "pótolni" kell. (vagy többet enni)
:-)
a tápkieg akkor sem "táplálék pótló"
szerintem szigorúan kiegészítő, és a fehérjekoncentrátum is kiegészíti csak a napi tápanyagbevitelt fehérjével.
a citrompótlós példán: abban nincsen citrom, ha jól tudom, úgy pótolja a citrom ízt.
egy fehérjepótlóban.. na annak nincs sok értelme ha nem lenne fehérje :) az fehérjekoncentrátum vagy tápkieg.
Amigo
A pótló ilyen formában nekem egyértelműen helyettesítést jelent. Lásd pl. amit írtam citrompótló vagy vonatpótló busz. :)
Nem a fehérjét helyettesíti, hanem a kaját !
A fehérjét meg kell enni, nincs mese.
Ha megeszel 1-1,5 kiló csirkemellet, meg fél kiló sovány túrót egy nap, akkor semmi szükség kiegészítésre.
Valóban szokatlan a megfogalmazás, de ha belegondoltok, a legtöbben ezzel szeretnék pótolni a hiányzó (meg nem evett) fehérjemennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!