Ha ilyen melegbe futok ami most van, akkor jobban fogok fogyni?
Ez hülyeség! Ilyen melegben nem szebad futni, még ha árnyékos helyen futsz akkor sem!
Én is járok futni minden nap. A legjobb ha este 7 és 8 között futsz! Ha megfigyeled, akkor a legtöbben vagy korán reggel vagy este futnak! Napközben nagy hülyeség! Ha pedig túlsúlyos vagy, akkor még más problémád is lehet ha 30fokban futsz és még túlzásba is viszed...
A futással nem lehet lefogyni. Olyan mint a szauna, méregtelenít, de nem fogyaszt, csak a felvett vízmennyiséget izzadod ki.
Előnyei az, hogy javítja az állóképességedet, kontrollálja a pulzust és az oxigénfelvételt valamint megmozgatja az egész szervezetedet.
Nem ajánlatos nyáron napközben futni, mert hőgutát kaphatsz, összeesel és ha olyan helyen futsz ahol egy ember se jár, akár meg is halhatsz. Továbbá leégsz bőrrák bla bla bla... Árnyékban se jó futni, főleg ha túlsúlyos vagy, mivel levegő után fogsz kapkodni és elkezdesz fulladozni.
Ajánlatos a kora reggeli órákban futni. Este veszélyes mivel megtámadhatnak, elgázolhatnak...
1 év alatt 12 kiló ?
Én soha sem futok, és 2-3 hónap alatt szoktam ennyit.
A szívet megterheli, mivel a meleg levegő oxigéntartalma alacsonyabb, ezért gyorsabban kell pumpálni a vért, hogy az oxigénellátás biztosítva legyen.
Viszont ez nagy munka a szívnek, annál is inkább, mert a folyadékvesztés miatt a vér sűrűbb lesz, nehezebben kering ezáltal.
Kiszáradás is fenyeget, hiába iszol, az ásványi sók gyorsabban ürülnek, nincs idő, hogy felszívódjanak.
Így a test hűtése nem elég hatékony és túlhevüléshez vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!