Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Wing Tsun Kung-Fu és az ITF...

A Wing Tsun Kung-Fu és az ITF Taekwondo kombináció az jó?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni villámgyorsan ütni és rúgni.Már mint nem sietni akarok, ne tessék félre érteni, én azt szeretném elérni, hogy az ütéseim és rúgásaim gyorsak legyenek (ha ez mondjuk 6 évbe telik, akkor annyi) Én szerintem a leggyorsabb ütések a wing tsun-ban vannak, a legsokoldalúbb és leggyorsabb rúgások pedig a TKD-ban (vagy a capoeira-ban, még a capoeira-n is gondolkodok, bár szerintem egy wing tsun+capoeira kombináció az elég furcsa.). Szóval ez a kombináció jó?
2011. máj. 17. 09:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Maga a kombináció nem rossz, elméletben. Csak az a baj, hogy a wing tsun-ban kizárólag karból ütnek, a TKD-ban, az ütés és a rúgás is csípőből megy. Ezt egyszerre összehozni, nem lesz egy egyszerű mutatvány. Rengeteget kell majd gyakorolni. A wing tsun-capoeira kombó sem hülyeség elméletben, viszont akkor ne egy magyar capoeira tánctanárnál tanulj a lányokkal együtt, hanem keress egy komolyabb brazil mestert és mond el neki, hogy komolyabb rúgásokat illetve lábsöpréseket akarsz tanulni, magyarul a lényeges és hatékony technikákat oktassa neked. Bár én inkább maradnék a WT+TKD kombinációnál. Vagy inkább a savate.
2011. máj. 17. 09:52
 2/9 Mr.Super TNT ***** válasza:
Az igazság az ,hogy ha küzdősportokról van szó akkor alapjában véve érdemes kipróbálni amit van lehetőséged és utána választani ami jobban megy és a többi amit nem folytatsz az se elveszteget idő ,mert betudod építeni a saját harcstílusodba. Én pl. közepes sebbőségű vagyok nagy állóképesével és fájdalom tűrő képességek ezért én a támadótávot közelharc és középtávú harcban mérem ezért nekem a boksz fekszik ,de az az egyik nagy álmom hogy minden küzdősportot és harcművészetet kipróbálok majd.
2011. jún. 3. 15:53
 3/9 anonim ***** válasza:

nem csak capueirára igaz, hogy itthon évekig tanulhatod és gyenge maradhatsz. mert sz.arul oktatják.

nem vagyok küzdősport párti, ugyan ez vonatkozik a kick és thai-boxra, mma-ra is.

amit itthon tényleg jól tanítanak, az az ökölvívás, birkózás. lehet hogy itt kéne az alapokat elsajátítani, írom még egyszer: mert ezeknek hagyománya van és jól oktatják :)

viszont "erős" capueirást még nem láttam. őő.. ez a téma érdekelne.. azt láttam már hogy capueirás nagyobbat rúgott egy lónál, de annal nem volt harctechnikai jelentősége.

aki tájékozottabb írhatna erről.

2011. jún. 3. 15:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Fura egy kérdés.

Szerintem egy ökölvívó talán még gyorsabban üt,mint egy wt-és és a pontosságára nincs panasz,plusz az,hogy testből üti meg az erő is több benne.Ütés közben is védi magát másik kézzel,ez sincs a wt-ben.

A tkd-dós meg rúghat nagyon gyorsan,de rúgás közben nem védekeznek,egyszer nem találsz be és már keresztbe is vertek.

Szerintem nézz meg pár savate mérkőzést.Nagyobb súlycsoportban is iszonyat gyorsak kézzel-lábbal és rúgás közben is védik magukat,nem lóg a kezük,rúgás közben nincsenek ütőtávban stb.

2011. jún. 3. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:

mondjuk egy gyakorlott tkd-s jobb helyeken felkészül védekezésre rúgás közben is. mert jobb helyeken van harci tapasztalata.

ugyan ez igaz lenne a kungfusra, ott azzal a kiegészítéssel, hogy a wingchun nem sok esélyt ad ellentámadásra, illetve mindegyik ütéssel levédhetné az ellentámadást. ez az elméleti alap, amit a jobbak meg is valósítanak. a gyenge edzőkre és tanítványokra természetesen nem vonatkozik, de most ne balf.aszokból induljunk ki.

2011. jún. 3. 20:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ilyen capoeirákban gondolkozz, meg ilyen nevenics harcművészetekben. Menj el Kick-Boxot tanulni, magyarországon elég jól oktatják, feltéve ha utánajársz, és nem valami sza.rhoz mész. Amúgy én shaolin kungfuzok, az is jó, főleg a sanda része. Keményebb, mint a kickbox.
2011. jún. 3. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:

mi volt a nevesincs harcművészet?

tkd-val ölnek. hogy mennyire nevesincs az egy helyi dolog, hogy itt M.országon nincs elterjedve, és amit oktatnak belőle az a legtöbb helyütt semmi, egy dolog. ez ugyan úgy igaz a kickboxra. ott nem elég hogy szintén szar.ul oktatják. (bár pont azt írtad hogy azt jól oktatják. az ökölvívást, na azt tudják oktatni, de kic- thai boxot.. áhhh.. biztos van kivétel)

harcművészeteket is azért lehet leszólni, mert itthon 140 kiló elhízott inkompetens emberek úgymond nagymesterek, mondjuk aki tegnap szóba került aikido és kempo mester.. és olyan technikákról tartott előadást amelyeket nem tudott megycsinálni.. áhhh szégyen.

de ne feledje senki, hogy harcművészetben nincsenek szabályok, szóval csak finoman a lehúzásával mert nagyon erős emberek gyakorolnak 1-2 edzésen :))

2011. jún. 4. 08:41
 8/9 Mr.Super TNT ***** válasza:
Igazából fölösleges összehasonlítani a küzdőstílusokat mert mindegyiknek van előnye és hátránya és azon is múlik a dolog ,hogy mennyi munkát öl bele az ember. Személy szerint a küzdősport és a harcművészet egy közös tőről fakad csak a keretek a szabályok és néhány cél más mindkettő célja önmagunk korlátainak megismerése és a fejlődés. Csak annyi a különbség ,hogy az egyik versenysport és verseny szinten szabályokhoz kötve mérik össze az emberek az erejüket a másik meg életfelfogás életfilozófia.
2011. jún. 4. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
és egy harcművész elkerülheti hogy vesén bökjék, egy küzdősportoló.. hát hogyne, biztosan képes rá. ;)
2011. jún. 4. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!