A Wing Tsun Kung-Fu és az ITF Taekwondo kombináció az jó?
nem csak capueirára igaz, hogy itthon évekig tanulhatod és gyenge maradhatsz. mert sz.arul oktatják.
nem vagyok küzdősport párti, ugyan ez vonatkozik a kick és thai-boxra, mma-ra is.
amit itthon tényleg jól tanítanak, az az ökölvívás, birkózás. lehet hogy itt kéne az alapokat elsajátítani, írom még egyszer: mert ezeknek hagyománya van és jól oktatják :)
viszont "erős" capueirást még nem láttam. őő.. ez a téma érdekelne.. azt láttam már hogy capueirás nagyobbat rúgott egy lónál, de annal nem volt harctechnikai jelentősége.
aki tájékozottabb írhatna erről.
Fura egy kérdés.
Szerintem egy ökölvívó talán még gyorsabban üt,mint egy wt-és és a pontosságára nincs panasz,plusz az,hogy testből üti meg az erő is több benne.Ütés közben is védi magát másik kézzel,ez sincs a wt-ben.
A tkd-dós meg rúghat nagyon gyorsan,de rúgás közben nem védekeznek,egyszer nem találsz be és már keresztbe is vertek.
Szerintem nézz meg pár savate mérkőzést.Nagyobb súlycsoportban is iszonyat gyorsak kézzel-lábbal és rúgás közben is védik magukat,nem lóg a kezük,rúgás közben nincsenek ütőtávban stb.
mondjuk egy gyakorlott tkd-s jobb helyeken felkészül védekezésre rúgás közben is. mert jobb helyeken van harci tapasztalata.
ugyan ez igaz lenne a kungfusra, ott azzal a kiegészítéssel, hogy a wingchun nem sok esélyt ad ellentámadásra, illetve mindegyik ütéssel levédhetné az ellentámadást. ez az elméleti alap, amit a jobbak meg is valósítanak. a gyenge edzőkre és tanítványokra természetesen nem vonatkozik, de most ne balf.aszokból induljunk ki.
mi volt a nevesincs harcművészet?
tkd-val ölnek. hogy mennyire nevesincs az egy helyi dolog, hogy itt M.országon nincs elterjedve, és amit oktatnak belőle az a legtöbb helyütt semmi, egy dolog. ez ugyan úgy igaz a kickboxra. ott nem elég hogy szintén szar.ul oktatják. (bár pont azt írtad hogy azt jól oktatják. az ökölvívást, na azt tudják oktatni, de kic- thai boxot.. áhhh.. biztos van kivétel)
harcművészeteket is azért lehet leszólni, mert itthon 140 kiló elhízott inkompetens emberek úgymond nagymesterek, mondjuk aki tegnap szóba került aikido és kempo mester.. és olyan technikákról tartott előadást amelyeket nem tudott megycsinálni.. áhhh szégyen.
de ne feledje senki, hogy harcművészetben nincsenek szabályok, szóval csak finoman a lehúzásával mert nagyon erős emberek gyakorolnak 1-2 edzésen :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!