Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyötrelem az edzés! (tömegelés...

Gyötrelem az edzés! (tömegelés) Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Kb. 2 hónapja edzem. Van egy szoba, amiben a súlyzóim és a fekpadom. Egyedül edzem.

Mire hazaérek, van vagy 7 óra. Kerékpárral közlekedem, így a hazaút után pihenek is egy kicsit; úgy tudom, hogy így az optimális.

Egész nap töltöm magamat rizzsel, és sültcsirkét eszem, kiszámolt mennyiségben.

A motivációm: Feleségemnek egy férfiasabb férfi kinézetet biztosítani, meg amúgy is... szeretem a férfias dolgokat!

Edzés után proteint és dextrózt viszek be. Előtte vagy kávé, vagy hotblood. De nem megy. :(

Lehet, hogy nálatok is ilyen minden edzés? Nem férfias kihívás, amibe lendülettel megy az ember, hanem folyamatos késztetés arra, hogy hagyjam abba, hagyjam ki az edzést? Tízből 2 edzés megy jól, a többi sz.rul, magyarán megmondva.

Próbálok zenét hallgatni közben, de igazából nem pörget fel annyira. Lehet, hogy a magas vérnyomásom is bejátszik? (Tudom, ne mondjátok! A hotblod tilos rá, meg a kávé is az lenne. Szedek gyógyszert, jó sz.r vízhajtóst.)

Mit tanácsoltok? AKAROM csinálni, de egyszerűen nem megy. Sokszor legszívesebben összeroskadnék, és soha többé nem néznék a súlyzókra. Néha belegondolok az edzés után, hogy micsoda rohadt egy küzdelem árán tudom csak csinálni, és büszke is lennék magamra, de azonnal felrémlik a következő edzés, ahol megint rossz lesz.

Help meeee.... :(

2011. máj. 6. 23:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem írod hogy egy héten mennyit edzel, de akár túledzés is lehet az oka...
2011. máj. 6. 23:12
 2/16 anonim ***** válasza:

Otthon tényleg nem a legmotiválóbb edzeni.

És igen,írd le az edzésterved.

2011. máj. 6. 23:27
 3/16 A kérdező kommentje:

Bocs!

Heti 3 edzés van, tömegnövelő kezdő, nem osztott.

Kb. mindent a "tankönyvi" anyag alapján csinálok a body.builder alapvetésekből.

2011. máj. 6. 23:28
 4/16 anonim ***** válasza:
Otthon azért másabb.....járj el heti 3x terembe, hidd el teljesen más hangulat és nem kötelező jellege van hanem szabályosan jó érzés:) egy próbát megér sztem mondjuk egy hónapig.
2011. máj. 6. 23:29
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekem itthon is tökéletes, és meg is van a kellő motiváció is:D (meg felszerelés) de ha van lehetőséged akk próbáld ki a termet is.
2011. máj. 6. 23:45
 6/16 anonim válasza:
szerintem ha kezdő tömegnövelést csinàlsz, plàne nem osztottat, akkor felesleges a hotblood, meg egész nap csirke-rizst enni. hagyj ki amùgy mondjuk egy hetet, a végén màr alig vàrod, hogy sùlyzòhoz nyùlj
2011. máj. 7. 06:04
 7/16 anonim ***** válasza:

Keress minden edzés mellé 1-1 gyakorlatot amit szeretsz csinálni. Nekem ilyen a fekvenyomás, és a húzódzkodás. ( Láb edzést utálom ahhoz én is így állok mint te. )

Lényeg, hogy próbálj meg sikereket elérni pl fekvenyomásba. Nagy súlyokat mozgatsz meg endorfin fejedbe száll és máris várni fogod mikor csinálhatod újra. No meg célszerű 2-3 hónapos edzés után havi egyszer csúcsnyomás stb. Természetesen segítővel és óvatosan, nehogy sérülés legyen.

2011. máj. 7. 06:11
 8/16 anonim ***** válasza:

Az edzés szükséges rossz, nem te vagy szerencsétlen alkat, hanem azok szerencsések, akik szeretnek edzeni. 50-60 perc alatt told le keményen az edzést, ennyi időre össze lehet szedni magad. Zenének meg rakd be a No pain, no gain-t, edzés előtt pedig nézz motivációs videókat a nagyokról.

Esetleg hot bloodot cseréld le no-xplode-ra vagy superpump-ra, hátha azok jobbak neked.

2011. máj. 7. 06:39
 9/16 anonim válasza:

Helló!

Engem az is érdekelne h mettől meddig melózól és h meddig tart 1 edzésed!

2011. máj. 7. 07:25
 10/16 kanóc ***** válasza:
Ha nem szeretsz súlyzózni, akkor sportolj valami mást!
2011. máj. 7. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!