Melyik küzdősport a leghasznosabb?
ezt előtted kb 500 an megkérdezték
ha csak az önvédelem érdekel akkor krav maga meg defendo
ha a sport is akkor kezdésnek jó a box mert ott megerősödsz
de az utca teljesen más mint pl egy box meccs ..az utcán pl 6 an mennek rád
Debrecenben lakok.
Egyébként nekem valami olyasmi kéne, amit a katonáknak/rendőröknek oktatnak. Csak nem tudom, hogy annak mi a neve. Valaki nem tudja véletlenül? Meg azt nem tudjátok, hogy ott csak védekezésre tanítanak, vagy támadásra is?
A közkősportokban van védekezés és támadás is(mindegyikben) később rájössz h lényegében nincs védekezés csak támadás de ebbe most nem megyek bele mert ez egy bonyolult filozófia. Szal ahogy az előbb hallhattad vannak olyan sportok amik gyorsan megtanítanak az önvédelemre, pl színészeket vagy katonákat ha gyorsan szükséges ez a tudásra.(krav maga meg defendo STB) de sztem nem kell elkapkodni a dolgokat járni kell az utat ismeretet szerezni(ha kell több stílusból is)és így válhat valaki igazi harcművésszé, ha az alapokkal kezdi. Erre jó a karate, kungfu, kempo, judo, aikido és sok más stílus is. Debrecenben ezeket találtam talán érdekelhet téged:
Ezen kívül sztem biztos van ott valahol karate és kungfu is(mer az szinte mindenhol van)
Én úgy 10 éve gyakorlok különféle küzdősportokat és ennyi idő után én már nem csak a különbséget hanem az összekötő kapcsokat is látom a stílusok között. Ehhez gyakorlás és ismeretszerzés kell(önvédelemhez is). Ezen a honlapon láttam h Debrecenben van Jeet Kune Do. Mely Magyarországon nem mindenhol található meg. Ez egy különleges stílus megy lényegében egy nagy keverék az összes többiből. Ez a stílus a híres Bruce Lee stílusa, melyet ő hozott létre. Ezt a küzdősportot is oktatják katonáknak és kommandósoknak is. Én biztos kipróbálnám ezt a stílust ha lenne rá lehetőségem(messze lakok)
Remélem segítettem vmit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!