Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Segítség! Szerintetek járjak...

Segítség! Szerintetek járjak máshova aikidozni?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el aikidora járni és nagyon szeretek, de az óra fele arra megy el,hogy a kisebbeket ,akikkel együtt járok fegyelmezni kell meg szőnyegpakolás stb. és igy nehéz tanulni. arra gondoltam h esetleg máshova átmennék. Szegeden lakom, és nagyon jó lenne ha tudnátok esetleg helyeket ahol aikidot tanítanak.
2011. máj. 6. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Konkrét helyet nem tudok neked mondani,de innen tényleg menj szerintem.Komolytalan.

Lehetőleg olyan oktatót válassz,aki katonai v rendvédelmi erőknél is oktatja az aikidót és csak felnőttek vannak.

2011. máj. 6. 21:14
 2/3 Martial Artist ***** válasza:
Szerintem meg menekülni nem jó ötlet(esetleg ha a szituáció tényleg olyan rossz.)Úgy gondolom beszélned kéne az edződdel h te komolyabban szeretnél foglalkozni az aikidoval. Ha nem érti meg akkor esetleg elgondolkozhatsz azon h elmész de a mesternek meg kell értenie a tanítványát hisz ez a mestert-tanítványviszony egyik lényege. Szal beszélj vele. Gondolom h edzésen nem lehettek vmi sokan, mivel akkor külön csoportokra szednének benneteket(ismerős helyzet.) Próbálj meg nem a kicsikre hanem saját magad javítására figyelni!:)
2011. máj. 6. 22:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is érdemesebb lehet először megpróbálni kezdeni vmit a kicsikkel. Elmenni ráérsz később is, sztem., ha már nagyon tele a hócipőd.

Esetleg meg lehetne oldani, hogy a tapasztaltabbak közül mondjuk feladatonként más felügyelje a kicsiket? Szóval ki lehetne alakítani valami rotációt? Mondjuk 10-15 percenként mindig más vigyáz rájuk, a többiek meg gyakorolnak?

A kicsik hány évesek? Be lehetne őket is vonni a szőnyegrakásba? Pl. azt vettem észre, hogy hárman-négyen simán elbírnak egy nehezebb szőnyeget is, és egy idő után már csapatokba verődve pakolnak :). Így ők is pakolnak, nincsenek láb alatt, emiatt az idősebbek gyorsabban hordhatják a tatamit. Mondjuk ezt az edzés végén.

Az elejéből nem lehetne úgy lecsippenteni az időt, hogy valaki előbb megy be a dojoba, mondjuk 15-20 perccel? Annyi idő alatt (5 perc öltözéssel, az nyáron nem nagy kunszt) akár egyedül is le lehet rakni a szőnyeget (mondjuk olyan 10 emberre elegendőt).

Szóval, ha van egy egy-két idősebb tanítvány, szerintem sanszos, hogy meg lehet ezt szervezni. Kétlem, hogy őket ne zavarná a dolog.

Ha mégis inkább mennél, talán illendő lehet elmondani a sensei-nek, miért távozol. Bár ez mindig opcionális :D

2011. máj. 7. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!