Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem a mellkasom fáj ha...

Miért nem a mellkasom fáj ha fekvenyomok?

Figyelt kérdés

Már egy jó ideje nyomok fekve itthon, de miután abbahagyom nem a mellkasom (mellem) fáj hanem a tricepszem! ÉS ugy us érzem hogy a mellkasom szinte semmit nem változott ellentétben a bicepsz-tricepszemmel

Az edzéstervem 2naponta, a futás és a felülés egyik napon majd a sulyzós edzés a másikon és néha van egy pihenő nap! Illetve néha reggel is nyomok egy sulyzós edzést, meg este is!:

4km futás!

3*50 felülés (hasprés)

2*20 db 6kg egykezes sulyzó mindkét karral! scott pasdon

2*20 db 6kg tricepsz, (fej mögött)

5*10 25kg fekvenyomás (tudom h kevés, de nem megy több :S )

2*10 25kg kétkezes bicepsz állva!

fél perces pihenőkkel!

16éves/186cm/65kg/fiu

2011. ápr. 30. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Mrolympia

[link] olvass.

2011. ápr. 30. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet.

-Kicsi a súly amit használsz ( előbb vagy utóbb erősebb leszel és ez megoldódik )

-Túl szűken fogod a rudat ( minél szűkebb a fogás annál inkább tricepszed erősödik)

-Nem engeded le a súlyt rendesen ( Ha nem tudod leengedni ne foglalkozz vele nekem fél év után sikerült de azóta nem tudod nem leengedni )

-Túl gyorsan csinálod ( lassan engedd le a súlyt a melledre és intenzíven nyomd ki)

Ha egyik se vonatkozik rád akkor próbáld, hogy nagyobb súly segítő mögéd és piciket nyomsz. Tehát leengeded a melledre és félig nyomod ki ( Van egy holt pont a fölé egy picit ). Esetleg csinálhatod felváltva fél nyomás teljesen nyomás és akkor egy ilyen fél és teljes lesz 1 és így csinálj 10 eket.

De ha erő növelése is a cél, ami nem ártana ( ha elmúltál 16 ) akkor nagyobb súly kisebb ismétlés. Esetleg piramis módszert is alkalmazhatsz. Amikor már csökkented a súlyt jobban bedurran a melled.

2011. ápr. 30. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem éreztem a mellem fekvenyomásnál.

Elkezdtem ezt csinálni:

Bemelegítés:

Minimum 50 ismétlés a 20kgs rúddal

Majd növeltem a súlyt és belassítottam a negatív szakaszt. Tehát 3 mp -es negatív szakasz/ lehet több is/ a szériáknál, és bemelegítésnél is. Ki kell tapasztalni.

Ja és nem nyomom ki könyökzárig a súlyt, hanem érinti a mellemet és rövideket nyomok, nem akasztom ki a könyököm.

2011. máj. 1. 06:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Milyen széles legyen a fogás a rúdon?

2011. máj. 1. 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy ha leengedem teljesen a rudat a felkarom és az alkarom derékszöget zárjon. Azt hiszem ezt még Bunny mondta egy videójában.
2011. máj. 1. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!