Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érdemes-e tornáznom?

Érdemes-e tornáznom?

Figyelt kérdés
14éves fiú vagyok. Nemvagyok nagyon magas. kb 65 kiló vagyok. Van rajtam sok felesleg, de szeretnék izmos lenni. Olyan nagy darab szeretnék lenni, de izmos. Milyen gyakorlatokat végezzek hogy a testemről eltünjön a zsir? Eléggé zavar, a hasamon sok felesleg van :/ Van egy 10kg-os sulyzokészletem. a rúd 2kg, 4x1kg és 2x2kg nehezékek. Diétázni nem szeretnék, Esetleg mindenből kevesebbet enni, pl suliba nem 3 kiflit vinnék hanem 2-t. Meg az itthoni kajálást is egy kicsit csökkenteném. A csokizásról meg le kéne szoknom.
2011. ápr. 30. 17:26
 1/7 anonim válasza:
Igen a csokizásról le kéne mondanod :) szerintem ebben a korban még ne a felfújt izomzat legyen a cél (sem táplálékkiegészítővel sem erős kondizással). Inkább szálkásíts. Ha teheted akkor fuss pár kört a ház körül minden nap. Nem kell sokat csak amennyit bírsz, ez majd úgyis javulni fog. Emelett nézz körbe a neten otthon végezhető kardió edzésekért. Az nagyon jól meg fog szálkásítani ha rendszeresen végzed. És igen igen.... amit eddig ettél annak a fele is elég lesz ezentúl.
2011. ápr. 30. 18:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos választ! Panelban lakom de a park közel van, lehet eljárok majd.
2011. ápr. 30. 23:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát körbenéztem neten, de nemsok mindent találtam. Valaki tudna nekem irni pár ilyen kardio gyakorlatokat? Ami hasznos is. Ja és a kardio edzés kb hány hónap alatt veszi le a zsir réteget? és ha már lent lesz a zsir és "szálkás" leszek akkor milyen gyakorlatokat végezzek hogy izmosodjak?
2011. máj. 1. 16:16
 4/7 A kérdező kommentje:

ez igaz? :

Kardió edzés

Formáját tekintve ugyanaz, mint az aerob edzés, de itt a magas pulzusszám miatt már fokozott az izommunka, így a test nem tudja zsírból (lassan) fedezni az energiát. Ez valójában állóképességi edzés. Annak ajánlott, aki nem végez súlyzós edzést, súlyzós edzést végzőknek azonban könnyen izomveszteséget okoz. Semmiképpen se olyan hatékony, mint a súlyzós edzés aerobbal kombinálva.

hogyha kardio mellé súlyzózok, és ilyen felülést és fekvőtámaszt csinálok, akkor az izomveszteséget okoz? Az aerob edzés is égeti a zsirt kb annyira mint a kardio?

2011. máj. 1. 17:20
 5/7 anonim válasza:

http://www.youtube.com/view_play_list?annotation_id=annotati..

na én ezekből kb megcsinálok 1 alkalommal 3-4 videót. Előtte melegíts be! Aztán még fitnesslabdázom. Meg ha teheted akkor járj el futni :) engem nagyon szépen elkezdett szálkásítani, mondjuk én lány vagyok. Ja meg plusz Rubint Réka 5 perceseiből is megcsinálok utána vagy 2-3at. Na az tényleg megdolgoztat. Keress rá youtubeon

2011. máj. 1. 21:45
 6/7 anonim válasza:
Ja és elég minden másnap csinálni, kell 1 pihenőnap, főleg eleinte. Én alig bírtam másnap lábraállni, de megéri.
2011. máj. 1. 21:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ugy nem hasznosabb hogy elöször bemelegitek, aztán sulyzos edzés, aztán kardio?
2011. máj. 2. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!