Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire durva egy box edzés?

Mennyire durva egy box edzés?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok. Eddig soha nem volt közöm küzdősporthoz. Még csak nem is verekedtem soha életemben. Régebben kosaraztam, és floorballoztam, most viszont szeretnék elkezdeni boxolni. Az tart vissza egyedül, hogy hallottam olyan dolgokat, hogy ha box edzésre megyek, 1 héten belül vessek keresztet az orromra. Én eddig mindig úgy képzeltem el egy box edzést, hogy rengeteg futás, erőnlét, aztán zsákok püfölése. Nyilvánvalóan szükséges egymással verekedés is, de 1, mi értelme lenne izomból elverni egymást edzésen 2, egy teljesen kezdőt nyilvánvalóan laposra vernének.

Kérem válaszoljatok ezekkel kapcsolatban (végülis mennyire durva egy box edzés)

2011. ápr. 22. 22:59
 1/5 lóf4szJankó ***** válasza:

Meg akarsz tanulni bunyozni vagy nem????

Es akkor mi van ha az elso edzesen szetverik a fejed ??? legalabb megedződsz.Egyebkent a box edzesen is mint minden sport edzesein fontos szempont a serulesek elkerulese.Sparingnal fejvedok,fogvedoket hasznaltok ... nem ertem mér parazol ilyenen ,mint valami hisztis kislany.

2011. ápr. 22. 23:32
 2/5 A kérdező kommentje:
pont ez az hogy 'bunyozni' a sarki kocsmában is megtudok...
2011. ápr. 22. 23:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell félteni annyira az orrod, erősebb annál, hogy sparring alatt betörjék.
2011. ápr. 22. 23:48
 4/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb helyen addig úgy sem engednek sparringolni,amíg elesel a saját lábaidban és nincs egy minimális technikád.

Kb 1 hónap az elején.A sparrig meg ált. nem tiszta erő bunyó,de ez rajtad is múlik.

A többi küzdősporttal összehasonlítva nem durva.Több edző szokott lenni,ezáltal többen figyelnek rád és szoktak ügyelni arra is,hogy nagyjából azonos képességű emberek legyenek párban.

Egy thaywondo edzéshez képest pl hawaii.Ott az edző azt mondta,ma nagyon kemény edzés lesz,övvizsga,akar vki hazamenni?Senki?-majd kulcsra zárta az ajtót-Most már nem is mehettek-és mindenkinek ki lett taposva a bele,bucira lett verve,eszméletlenségig.A kezdőktől kezdve mindenkinek.Az durva és buta volt.

Ökölvívó edzésen nincs ilyen.

2011. ápr. 23. 00:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen erre gondoltam én is. Tény, hogy gyakorlatban (sparringon) kell gyakorolni az általános box órán megtanult dolgokat, de ha egyszer voltam edzésen, akkor mi értelme lenne, hogy összeállítanak egy másik emberrel, aki például többet tud mint én, és a szart is kiveri belőlem. Szeretnék megtanulni boxolni, ehhez kell a sparring. Ez tény. De tényleg nem akarom hogy a második órán már szarrá verjenek.
2011. ápr. 23. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!