Nem kevés ez a fehérjemennyiség a fehérjeporban?
48 kg-os nő vagyok, de szeretnék pár kg izmot felszedni. Most néztem meg tüzetesebben a fehérjeporomat, egy evőkanálnyiban kb. 5 g fehérje van.
Ahhoz képest, hogy nekem napi 100 g körül kellene bevinnem, nem kevés ez?
Mindegyik fehérjeporban ennyi van, vagy én fogtam ki egy rosszabb minőségűt?
(Esténként van edzés és utána egyszerűbb ezt meginni, mint nekiállni húst enni, amit nem is igazán szeretek és éhes se vagyok ilyenkor.)
GreenTea
Milyen fehérjét használsz?
Ha abból indulok ki, hogy egy evőkanál ~20g és abból 5g fehérje, akkor bizony elég kevés.
de könyörgöm, tlán a tipusát is leírhatnád... név? Gyártó?
valami?
amúgy sztem nem is fehérjeporod van.
Az oldalán levő tájékoztató szerint egy ek. 6 g és ebben kb. 5 g fehérje van. Őszintén szólva soha nem mértem le, hogy ez most púpos vagy csapott evőkanál... Az ajánlás nőknek 100-120 g fehérje naponta, két sorral lejjebb pedig 2 evőkanálnyi, ami cca. 10 g.
Most már végképp belezavarodtam, hogy mennyit kellene fogyasztanom ebből, vagy váltsak, vagy mi a megoldás...
Megnevezés
100 g-ban
1 adagban (egy evőkanálnyi por) lévő mennyiség
Energiaérték
1604 kJ (383 Kcal)
96,2 kJ (23 kcal).3 %
Fehérje
83 g
4,99 g
Szénhidrát
3,67 g
0,22 g
Zsír
4,3 g
0,26 g
Összetevok
Szójafehérje kivonat (75%), savófehérje kivonat (24,5%), vanília aroma, csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid)
GreenTea
Hát ha 6g-jából 5g fehérje, akkor ez 83%-os fehérje. Edzés után kb 30g fehérjére lenne szükséged, így nem tudom mennyire éri meg ez a termék árban.
GreenTea
Mennyibe van ennek kilója?
240 grammos a kiszerelés és 5800 körül vettem. Most vettem egy új dobozzal, azt már elfogyasztanám, ha megvettem.
De ha szerintetek nem a legjobb fajta, akkor megköszönök javaslatokat, hogy mit lenne érdemes venni.
Nagyon nagy kiszerelés nem szeretnék vásárolni semmiből (gondolok az 5kg-os vödrökre), mert lassan fogyna el és nem profi testépítő vagyok, csak 2-3 kg izmot szeretnék felszedni, majd megtartani.
Illetve még az is érdekelne, hogy a fehérjebevitelt hogy érdemes napközben elosztani? Azt értem, hogy napi 100 g, de milyen felosztásban?
Napi 2-300 g cottage cheese-t is szoktam enni, bár inkább azért, mert szeretem az ízét. Húst ritkán kívánom, főként ezt váltottam ki fehérjeporral.
Heti 3-5 edzésem van ebből kb 3 inkább aerob jellegű (küzdősport), 2 pedig súlyzós. Leginkább hétköznapokra osztom el váltogatva, hétvégén lusta vagyok edzeni :)
GreenTea
Kurv@ drága ez a fehérje!
Én ezt ajánlom neked: [link]
76 adagos, nem nagy a doboza.
A fehérjét pedig egyenlő részekre osszad el a nap folyamán!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!