Ez mennyire reális teljesítmény (futás)?
Van egy ismerősöm, Straván követem, illetve futólag is ismerjük egymást. Biciklizni szokott komolyabban, hétközben van 1-2 rövidebb (20-30 km) workoutja, hétvégente általában egy-egy nagyobb (100 körül vagy afelett).
Futni hébe-hóba látom, nem túlzás, hogy két-három havonta, de a havi egy gyakoriságnál nem gyakrabban, 4-5-6 km-ekről van szó.
Ehhez képest tegnap este egy félmaratonnal rukkolt elő a helyi futópályán. A rendszer jelezte, hogy ez a leghosszabb futása, illetve maga is kiemelte leírásban azt, amit az előbb leírtam, vagyis hogy alig fut és úgy érte ezt el.
A kérdésem az, hogy ez így mennyire reális? A félmaraton számos elhivatott amatőr sportteljesítményének a csúcsa. Ehhez képest kissé hihetetlen nekem, hogy valaki kvázi a semmiből hozza ezt, még ha a tempója nem is volt különösebben veretes (7:00/km) és egyébként mást sportol rendszeresen.
Az adatok alapján nem tűnik kamunak, meg nem is feltételezem ezt. Szerintetek ez normális? Vagy a következő napokban nemigen áll talpra? 😃
Szerintem elképzelhető.
Eleve vannak emberek akiknek a futás egyszerűen csak megy.
Elég ha visszagondolok a gimis éveimre.
Sporttagozatra jártunk, jó kondiban volt nagyjából mindenki.
Én a cooper-en azt hittem megdöglök a kettesért, míg egy osztálytársam lazán hozta a 4-est.
Én évekkel később már felnőttem el kezdtem futni. Zavart, hogy ilyen iszonyat szarul megy.
Évekig futkorásztam heti 1-2 alkalommal, de soha nem futottam többet egyszerre 6 km-nél.
Aztán egyik barátnőmmel gondoltunk egyet egyik januárban, hogy nyáron mennyünk el egy futóversenyre (15 km) addig felkészülünk rá.
Nemsokra rá lett egy elhúzódó betegségem ami miatt nem tudtam futni és elég hamar fel is adtam ezt a verseny dolgot.
Barátnőm csak nem hagyott, mondta mennyünk el, ha nem bírom nem gond, maximum sétálunk egy jót.
Hát mondom oké.
Na most az lett, hogy nulla felkészüléssel lefutottam (inkább kocogtam) a 15 km-t úgy, hogy egyszer sétáltam bele :)
Szóval ha ez nekem sikerült akkor simán eltudom képzelni, hogy másnak a félmaraton is megy "zsebből".

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!