Hogy lehet ilyen hülyeséget mondani?
Amikor anyám a fehérje káros hatásairól kezd beszélni, na az sem egy rossz szituáció. Mondom neki szolidan, hogy én sem ütöm bele a jogi dolgokba magam (édesanyám ügyvéd), ő se beszéljen olyan dolgokról hülyeségeket, amihez nem ért. Ebben általában megegyezünk.
De hát mit vársz tőlük, amikor elvileg az ember biológiájával azért tisztában levő orvosok ilyet írnak:
"A serdülőkori testépítés többféle veszélyt is rejthet magában. A klasszikus body building célja az izmok tömegének a növelése, mely általában csak esztétikai élmény, az izmok ereje nem feltétlenül nő a tömegükkel arányosan. Gyakran a cél elérése érdekében szintetikus szerek alkalmazására kerül sor. Az eredmény nagy súlyok alkalmazásával érhető el.
Az erőnövelés szofisztikált formája, amely leginkább az izmok tónusának növelésében, a feszesség javításában mutatkozik meg, kis súlyok nagyobb ismétlésszámmal való alkalmazásával érhető el. Ehhez a fajta módszerhez nem kapcsolódik a fehérjeporok és más szerek alkalmazása. Ez utóbbi módszer helyes bemelegítés és megfelelő edzésvezetés mellett veszélytelen.
Az izom tömegének célszerűtlen növelése serdülőkorban a csontrendszer strukturális zavarához vezethet. Az egyébként is intenzív növekedési fázisban lévő szervezet nem képes a mesterséges tömegnöveléssel lépést tartani, és károsodott struktúrájú, csökkent teherbírású csontok kialakulását eredményezi, melyek fokozottan sérülékenyek és alakilag is deformáltak lehetnek.
Az izomtömeg növelését célzó „gyúrás” során a fiatalok nem egyszer elcsábulnak a különböző, esetlegesen nem engedélyezett, bevizsgálást nélkülöző tömegnövelő szerek használata felé. Ezen szerek egy része csontritkulást okoz, amely hatás elősegíti a csontok fejlődési zavarának kialakulását. A szerek többsége (pl. szteroidok) számos egyéb hormonális zavart okoz, melyeknek beláthatatlan következményei lehetnek a fejlődésben lévő szervezet számára."
forrás: [link]
Na, én ennél a cikknél idegrohamot kaptam, hogy aki ennyire hülye, az miért formál véleményt, és miért terjeszti???
GreenTea
Ha máshoz nem is értenek, legalább tudnak úgy beszélni mindenről, hogy tudományosnak hangzik:D Szinte elhiszem hogy van róla fogalma, pedig köze sincs a dolgokhoz:D
Kedves utolsó!
Nem, nem ész nélkül edzek.
Nos, mi a baromság a cikkben?
1: a kis súllyal nagy ismétlésszámmal végzett edzés fölösleges. Kezdetben, átmozgatásra esetleg, de ettől senki ne várjon fejlődést.
A fehérjepor nem szer. Táplálékkiegészítő, nem kell egy kategóriába sorolni semmi illegál cuccal. Mint ahogy az is pofátlan, ahogy a hangulatkeltés céljából rögtön elkezdi, hogy aki nagy súlyokkal edz az izomtömeg növelés céljából az milyen gyakran nyúl "szerekhez". Ez baromság.
A tömegnövelő bevizsgált, engedélyezett boltok polcain kapható termék, káros hatása nincsen, ezt a csontritkulásos dumát szerintem még ő sem gondolta komolyan, akkora f@szság.
Előző vagyok, azért ez a link se semmi! :DD
Milyen szerekről beszél?Amit max eltudok képzelni az a kox,amitől összezsugorodik...
Amúgy igaza van az utolsónak,fehérje csak kiegésziti a fehérjedús kajálást,fehérje,ami a csirkében van,tojásban,túróban,etc
Ennyi erővel a C vitamin is káros,fehérjétől semmi baja nem lesz az embernek,koxtól lehet sok minden:) Az viszont hülyeség hogy aki testépítő az mind koxol,úgy tudom versenyekhez kell,viszont izmot építeni anélkül is lehet,de ez függ genetikától is,stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!