Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 2-3hónap alatt lehet elérni...

2-3hónap alatt lehet elérni látványos eredményeket?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy egy 16 éves fiú vagyok, normális méretekkel- 170egynéhány centi és 62kg. a baj ott kezdődik, hogy kövérnek látszódom, pólón keresztül mondják hogy vékony vagyok meg ilyenek de estére a hasam eléggé megnő, és a mellkasomon is van zsír, ezáltal egy picit lóg... szeretek sportolni, de nem olyan régóta csinálom rendszeresen még (2-3éve) és a kajára se tudok mindig figyelni, hiába akarok, a csokinak nem igazán tudok ellentmondani. most elszántam magam, és ha isten is úgy akarja és nem leszek 2hetente beteg (mint eddig...) akkor fogok járni heti 3-4x kocogni egy 20-30percet elejével, hogy megszokjam, a foci és biciklizés mellett. sok húst eszem,fehér lisztet nem eszek és cukros üdítőket se iszom. egyedül a csokival van bajom, hogy annak nem tudok ellenállni, mivel tudnám helyettesíteni? valamint tudnék fogyni 2-3hónap alatt valamennyit? tavaly ilyenkor már viszonylag tetszettem magamnak, de az ősszel meg télen híztam is mert sokat nőttem.
2011. ápr. 17. 00:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Persze lehet ennyi idő alatt is látványosan változni,ha van egy személyi edződ,meg saját bejáratú fitnesz szakácsod.

Vagy több éves rutinod az edzésben,étkezésben.

Egyéb esetben nem.

2011. ápr. 17. 00:17
 2/4 anonim válasza:

"és jöjjön a személyi edződ tanácsa:"

Szevasz!

A puhány kinézet legjobb ellenszere -főleg ilyen rövid idő alatt- a kemény edzés,amely jól megizzaszt, és ami közben érzed, hogy erős vagy, és a végén feldobott hangulatban vagy, nem pedig holtfáradt. Csak az a kérdés, elszánt vagy-e.

Nekem a heti 6 napos edzés vált be:igen, csak 1 nap a pihenő, ez elég a regenerálódásra a kőkemény állatoknak is :D ..Tehát, Összvissz 50 perc -1 óra elég is lesz naponta, kezdetben fél óra is elég.Pontosabban akkor hagyd abba, amikor érzed, hogy elég; lényeg, hogy addig csináld, ameddig élvezed,ne vedd el a saját kedved a másnapi edzéstől.Ehhez az is kell, olyan legyen a heti edzésterv, mint a hullám: pl. könnyű nap, közepes nehézségű nap, bivalyerős nap, könnyű nap, pihenő nap, erős nap-ezeket kell variálni. A módszer pedig a saját testsúllyal való edzés.Bemelegítésként én könnyű futással (a puhányok kocogásnak hívják...) kezdtem, meg-megszakítva nyújtásokkal, karlendítésekkel. Ezután jön az igazi futás- cél az 'üzemmeleg' állapot elérése,-nálam ez az első holtpont után áll be, és ez idővel, ahogy nő az edzettség, kitolódik, és később fáradsz el- ami alatt jól lehet csinálni a fekvőtámaszok sokféle formáit, a húzódzkodásokat, guggolásokat, két szék közötti tolózdkodást, ja és a legjobbat, amit Bruce Lee is előszeretettel csinált ( rajta aztán nem volt egy deka felesleg sem, a szálkás, és robbanékony izomzata csúcs volt ) a statikus erőkifejtéseket. Ezek a világ legegyszerűbb gyakorlatai: tiszta erőből kell legalább 10 mp-ig tolni a falat,nyomni, húzni vmi vaskorlátot, kitartani a seprűrudat(ez lehet jóval tovább is)satöbbi. Amúgy a szkanderban is ez van.

Az erősítő gyakorlatoknál nem a mennyiség, és a minél gyorsabb elvégzés a lényeg: épp ellenkezőleg, minél lassabban( mert annál hosszabb ideig van munkában az izom) , és kevesebb ismétlésszámal, de azt többször: pl 5x5 fekvőtámasz, közben egyik láb felemelve, kezek vállszélességben, karok test mellett hajlítódjanak.Vagy 3x2 húzódzkodás.Először nyílván itt is kevesebb számmal kezdj, aztán azt vidd följebb.

A gyakorlatok között érdemes karlendítéseket végezni, járkálni, de semmiképp se leülni, mert ez kizökkenthet a ritmusból, másrészt a hirtelen mozgásleállás megterheli a szívedet, ami még jobban kifáraszt,mint a gyakorlatok.

A fenti gyakorlatokat mind lehet variálgatni, hogy nehezebbek :) legyenek, csak fantázia kérdése.Csak 1 példa: a lábakat rakd fel magasabbra..ennek csúcsa, amikor már teljesen függőleges vagy a fal mellett, vagyis kézenállásból nyomod ki magad: na ha itt leszel, tuti, hogy nem fog rajtad lógni a háj. Jó elérendő cél lehet az egykezes fekvőt.- ezt hamar el lehet érni, és ne sokan fogják utánad csinálni :) Az egykezes húzódzkodás már nehezebb.. Youtube-on sok saját testsúlyos gyakorlat gyűjthető-pl bartendaz, hannibal for king, ukraine workout stb. Az edzés végén kocogj egy keveset, sétálj, nyújtsál, a lényeg hogy szépen fokozatosan "hűlj le" a rendes állapotodba.

Ha pedig tovább akarsz lépni, segédeszköznek ajánlom a kettlebell nevezetű huncut ruszki titkos fegyvert... a neten van róla video és info bőven . Ja, még egy dolog,ami ösztönözhet mindebben: csináld a barátaiddal, vagy akit rá tudsz venni, és veled tart.

Az evésről annyit, hogyha a sok hús azt jelenti, hogy mindennap eszed, akkor mérsékeld legalább minden másnapra, és egyél több zöldséget... a legerősebb állatok mind növényevők, nem véletlenül mondják, hogy "bivalyerős".

Ja, és ha igazán komolyan akarsz edzeni, előtte ne egyél legalább 2 órával (mert emésztéskor a vér a gyomrodhoz megy, nem az izmaidba). No persze ez változhat attól, hogy két banán ment le, vagy egy csülökpörkölt...

A csoki pedig önfegyelmet kíván, nincs mese!Csakis mértékkel (te tudod, mennyi után szólal meg a lelkiismereted...) , de ha mégis elkezd csábítani az a tábla milka, szelet mars, gondolj bele, hogy Te most jól akarsz kinézni, az pedig ott a fő ellenséged.

Az átállás, akaromondani leszokás a sok ccsokizabálásról nem lesz könnyű; egy-egy bűnbeesést 'jutalmazz' 5 fekvőtámasszal, vagy 2 húzódzkodással, mihamarabb, mert a csokival vérbe jutott cukor, ha nem dolgozod le, ugyanazt csinálja, mint a fehér liszt: szép zsírrétegkét épül rád.

Mindezeket azért írtam le, mert magamon igen csak jól beváltak, mégpedig azután, hogy a mai divatos gyúrást meguntam, mert nem adta meg, amit ez a módszer igen: erőt, és szálkás, izmos testet, és ami nagyon kellett, egy rakat önbizalmat.

2011. ápr. 17. 02:55
 3/4 anonim válasza:
Ha fogyni akarsz szobabiciglizz 3vastag pulóverban és folyamatosan igyál vizet.Evés után ha a csokira fáj a fogad akkor egyél almát: kevés a kalória benne,sok a víz és telítettséget okoz!Nekem így sikerült
2011. ápr. 17. 10:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Az utolsóra abból a szempontból ne halgass,hogy 3 pulóver fogyaszt,semmit nem csinál csak jól leizzadsz és mivel zsírt nem lehet izzadni így elég értelmetlen dolog.

Valahogy elterjedt ez a mítosz,de ez baromság és a zsír nagyrészét sem edzés alatt égeted hanem utána.

2011. jún. 25. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!