CrossFit edzést lehetne?
Négy gerincműtétem volt, ebből 3 sérv miatt, a negyedik merevítés volt (3-4-5csigolya+keresztcsont). 7 hónapja volt a műtét, gyógytornára járok.
Kövér vagyok - mindig is az voltam, és mindenféleképpen jót tenne a mozgás. Soha nem sportoltam. :-(
Ilyen „előélettel” belekezdhetek?
Előre is köszi a választ!
36/n
elmész egy edzőhöz, és megkérdezed tőle.
Egy tanácsom van, saját kútfőből ne kezdj el sportolni. soha nem sportoltál, szét van műtve a gerinced, csak rossz vége lehet.
Mindenképp szakértő edző felügyelete mellett sportolj, és szigorúan tartsd be az utasításait.
Biztos,hogy nem.
A crossfit a legkeményebb edzésfajták egyike.
Neked meg alapból nem kellene hosszirányban nagy súlyokkal,kemény edzéssel terhelni a gerinced.Legalább is egyenlőre.
Csináld a gerinctornát és olyan súlyzóst edzést állíts össze,amiben nincs egyoldali terhelés és a gerincet hosszirányban terhelő gyakorlatokat meg csak kisebb súllyal.
Szintén kisebb súlyú magasabb ismétlés számú kettlebell is szóba jöhetne.Az szépen megerősítheti a gerinc melletti izmokat és az egész derékövet.De ott is finoman kellene az egyoldali terheléssel.
És homoríts nagyon sokat,ha megy már 100db,csinálhatod mellé a hiperhajlítást óvatosan.
A fogyást/testzsír csökkenést meg elsősorban a diétától várd.
Köszönöm a HASZNOS hozzászólásokat!
Természetesen nem egyedül, saját magam akartam itthon elkezdeni, csak érdeklődtem, hátha van fent az oldalon olyan ember, aki hasonló „cipőben” jár…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!