Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » CrossFit edzést lehetne?

CrossFit edzést lehetne?

Figyelt kérdés

Négy gerincműtétem volt, ebből 3 sérv miatt, a negyedik merevítés volt (3-4-5csigolya+keresztcsont). 7 hónapja volt a műtét, gyógytornára járok.

Kövér vagyok - mindig is az voltam, és mindenféleképpen jót tenne a mozgás. Soha nem sportoltam. :-(

Ilyen „előélettel” belekezdhetek?

Előre is köszi a választ!

36/n

2011. ápr. 6. 09:28
 1/4 bix ***** válasza:
sportorvost kéne kérdezni, gyógytornászt kéne kérdezni, de itt? látta valaki a leleteidet aki ért is hozzá innen? ugyanmár. tőlem mehet, de ha valami gebasz van, akkor én itt se voltam... olyat kérdezz meg aki tudja hogy hogy alakultak a műtétek, most hol tartasz rehabon, stbstbstb...
2011. ápr. 6. 11:02
 2/4 anonim ***** válasza:

elmész egy edzőhöz, és megkérdezed tőle.

Egy tanácsom van, saját kútfőből ne kezdj el sportolni. soha nem sportoltál, szét van műtve a gerinced, csak rossz vége lehet.

Mindenképp szakértő edző felügyelete mellett sportolj, és szigorúan tartsd be az utasításait.

2011. ápr. 6. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Biztos,hogy nem.

A crossfit a legkeményebb edzésfajták egyike.

Neked meg alapból nem kellene hosszirányban nagy súlyokkal,kemény edzéssel terhelni a gerinced.Legalább is egyenlőre.

Csináld a gerinctornát és olyan súlyzóst edzést állíts össze,amiben nincs egyoldali terhelés és a gerincet hosszirányban terhelő gyakorlatokat meg csak kisebb súllyal.

Szintén kisebb súlyú magasabb ismétlés számú kettlebell is szóba jöhetne.Az szépen megerősítheti a gerinc melletti izmokat és az egész derékövet.De ott is finoman kellene az egyoldali terheléssel.

És homoríts nagyon sokat,ha megy már 100db,csinálhatod mellé a hiperhajlítást óvatosan.

A fogyást/testzsír csökkenést meg elsősorban a diétától várd.

2011. ápr. 6. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a HASZNOS hozzászólásokat!

Természetesen nem egyedül, saját magam akartam itthon elkezdeni, csak érdeklődtem, hátha van fent az oldalon olyan ember, aki hasonló „cipőben” jár…

2011. ápr. 7. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!