Testépítők! Adtok tanácsot?
32 éves vidéki fiatalember vagyok. Nem az erőnlétemmel, és az állóképességemmel van baj, hiszen rengeteg fizikai munkát végzek. Nem nagyképűségből, de a kb 50 kilós cementes, vagy terményes zsákokat halomszámra tudom vinni, és pakolni./természetesen tartalmával együtt:D/ Rengeteg súlyt meg tudok mozgatni. A problémám az, h az erőhöz nem társul a szépen kivitelezett felsőtest. Elég "szép" pocakot kezdek ereszteni, és az izmaim sem dagadnak látványosan. Ennek orvoslására kérném a segítségeteket! Milyen étrendet alkalmazzak, és hogyan? milyen edzéstervet használjak, és hogyan?/súlyzóim, és fekpadom van, csak eddig nem nagyon használtam őket, elég volt a meló:)/ Milyen kiegészítőket tanácsoltok használni, és hogyan? És ami a legfontosabb egyáltalán lehet eredménye, az áén koromban? Nagyon nem szeretem ezt a feketelacis feelinget. :) Bár annyira erős, és nagydarab nem vagyok, de kisebben rá hasonlít a testem. Tudom, h most feladtam a leckét, de minden jótanácsra vevő vagyok!
Előre is köszi!
semmi. Túl sok fizikai munkát végzel. Az egyetlen amit tehetsz, hogy többet eszel munka közben is,de gondolom erre úgysincs időd.
Akármit eszel a munka során elégeted.
Ha csak hetkoznap dolgozol es hetvegen pihensz en igy oldanam meg pl.:
Hetfő : has,vádli
Kedd : 15-20perc futás
Szerda : teljes test edzése,testreszenkent max 3-4
gyakorlat,3-4 sorozat,tobb ismetlesel,kiseb
sullyal, soha ne menj 8 ismetles ala/inkab
10-14 ismetles/.
Csütörtök : has,vádli
Pentek : comb
Szombat : Mell,Hát
Vasarnap : Váll ,Bicepsz, Tricepsz
*szinten kisebb/kozepes sulyokkal,minumum 8-10ismetlesekkel.
Egyél nagyon sokat.De mivel "formasodni" szeretnel,figyelned kell h mit eszel : zsirosabb kajakat teljesen hagyd ki,edessegeket,sos,cukros cuccokat szinten felejtsd el.Probalj sok feherjet enni ,testulykilogrammonkent legalab 2gramot naponta.Napkozbe meloba,edzes elot vigyel be tobb szenhidratot,edzes utan/estere pedig probalj minel tobb jo minosegu feherjet bevinni.Etrendedbol nem hianyozhat a csirkemell,rizs,tonhal,tojas,turo.De a megfelelo étrendnek nezz utana a neten is.
Táplálékkiegeszitő kozül mindenkeppen szedj proteint, creatint glutaminnal, valamint vitaminokat.En meg egy adag tomegnovelot is beiktatnak naponta.
Szia, én értem a helyzetedet, foglalkozom testépítéssel, már jó ideje.
Nagyon sok múlik az étrenden, a testépítés 40 százalékát teszi csak ki a kondi, és edzés, a másik 60 sajnos az étrenden múlik, ami már néha nehezebb. Mindenképp hagyd ki a szénhidrát dús ételeket, sok fehérjedús ételt egyél, interneten, néhány honlapon meg tudod nézni melyek ezek, esetleg merek ajánlani egy táplálék kiegészítőt, például tejsavófehérjét. Ez a szálkásításhoz nagyon fontos. Nagyon hosszan tudnék magyarázni ezekről a dolgokról, esetleg írj privát üzit, ha ezzel van valami kérdésed.
Súlyzós edzésnél arra figyelj, hogy ne nagy súlyokból keveset, (tehát pl. 4x7-8, hanem 5*10-12) Ez ilyen alakformáló dolog, de jó kis honlapokon ezekről is sokat olvashatsz.
Remélem, kicsit tudtam segíteni, és tényleg, ha valamit még tudni akarsz, írj rám, segítek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!