171 centimhez 71 kiló vagyok. Ezzel a súllyal és magassággal futhatok anélkül, hogy megterhelném a térdemet?
Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok és egy ideje rendszeresen sportolok. Rákaptam a futásra, viszont azt olvastam, hogy a túlsúlyosaknak nem tesz jót, mert nagyon megterheli a térdet. Szerintetek folytassam a futást, vagy várjak, amíg még leadok pár kilót? Előre is köszönöm!2011. márc. 23. 22:17
1/6 anonim válasza:
Túlsúlyosoknak tényleg nem tesz jót, de itt nem 5-10 kg feleslegről van szó. +30, 40kg súlytöbbletnél, már megterheli az izületeket rendesen a mozgás. De nálad nincs szó extrém elhízásról, max 8-10 kg-ot kellene leadnod. Szerintem nyugodtan futhatsz.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Akkor megnyugodtam, futok tovább :). Egyre jobban bírom szerencsére. Egyetértek, énis kb 10 kiló minuszra gondoltam. Akkor még nem leszek gebe, de túlsúlyos sem :).
2011. márc. 23. 22:44
3/6 anonim válasza:
fuss csak jót tesz, ha fáj a térded akkro van csak gáz sztem
4/6 A kérdező kommentje:
Eddig még nem tapasztaltam, hogy fájna, sőt túlsúlyos létemre egyáltalán nem esik nehezemre futni, az a szerencsém, hogy magas vagyok. Ha elkezdene fájni, akkor természetesen ráhagyom.
2011. márc. 23. 22:59
5/6 anonim válasza:
Ez nem túlsúly. Jó futócipőd legyen és jó sportmelltartód, és fussál nyugodtan, csak fokozatosan növeld a terhelést.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadok minden tanácsot :)!
2011. márc. 23. 23:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!