Kezdő lovasnak mennyi idő nagyjából amíg csak futószáron mehet?
tudom, hogy egyénenként változó, de átlagosan mennyi idő?
előre is köszönöm!
16/l
Ez függ attól is, hogy milyen lovon tanulsz. Például a mi lovainkon 5-6 éves gyerekek karámban sétálgatnak szabadon már 3-4 alkalom után akár. persze ez függ attól, hogy milyen bátor a kis lovas. Természetesen sétálunk pár méterre tőlük, hiszen sosem lehet tudni.
A te eseted más, hiszen te már 16 éves vagy. Szerintem az első kommentelő jól mondta, amíg nem ülsz biztonságosan a nyeregben. Viszont nem feltétlen kell először megtanulni galoppozni futószáron, hiszen fontos a sikerélmény a lovasnak. Ezalatt azt értem, hogyha minél hamarabb sétálhat, ügethet a lovas szabadon, akkor az sokat segíthet az önbizalmában. De ez tényleg rengeteg mindentől függ- lótól, oktatótól és tőled is. Remélem tudtam segíteni valamit :) Ha konkrét számra vagy kíváncsi, szerintem öt alkalom kb, amig lovagolhatsz futószár nélkül is biztonságosan. persze csak karámban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!