Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzés előtt aerob vagy kardio...

Edzés előtt aerob vagy kardio mozgást?

Figyelt kérdés

Tudom hogy leginkább semmit. De kerékpárral megyek haza este 6-kor. Reggel 7-től dolgozom; az út hazáig komolyabb tempóban kb. 20 perc.

Hallottam olyant, hogy edzés előtt bemelegítésként kardio gépen érdemes lenyomni egy kis időt, hogy az idegrendszer átálljon a terhelésre. (body.builder.hu flash videói közül az utóbbiak egyike.)

Toljam meg jól az iramot, és kardio tartományban menjek haza, vagy lassan poroszkálva, kb. 35 perc alatt aerob tartományban?

Köszi előre is!

2011. márc. 10. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben úgy érted, hogy otthon edzel, azaz edzés előtt biciklizel, akkor mindenképp szigorúan maradj meg aerob tartományban, poroszkálj!

Ha edzés után mész haza, azaz edzés után bringázol, akkor szerintem alapvetően "poroszkálva" haladj, és az út során négy-ötször, fél-egy percekre hajtsd meg magad maximálisan! Ezzel intervallumos kardiót valósítasz meg, ami a tömegnövelés alatt is hasznos.

2011. márc. 10. 16:01
 2/8 A kérdező kommentje:

De hülye vagyok, nem írtam:

Otthon edzek, van felszerelésem!

2011. márc. 10. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez esetben amit először írtam, vagyis szigorúan aerob tartományban tekerj!

De jó Neked, van otthon felszerelésed! Remek! Leírnád nagy vonalakban, mi van otthon?

2011. márc. 10. 16:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Hello, köszi!

Nem nagy cucc:

- fekvenyomó pad, de negatívba nem állítható csak fölfelé

- 2 db egykezes

- 1 db kétkezes rúd

- súlyok

A Weider-t szeretném csinálni. Tudom hogy van benne 2 gyakorlat, amit nem lehet ezekkel megoldani, de gondolkodom valami alternatíván.

- Lábhajlítás

- Tricepsz-letolás csigán

Tudnál helyette ajánlani valamit?

2011. márc. 10. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez máris remek felszerelés, bőven elég otthonra.

Az elemelés remekül megdolgoztatja a lábbicepszet, és még többre is mész vele, mintha izolálnád lábhajlítással.

A tolódzkodás remek lenne még tricepszre és mellre is. Az alapgyakorlatok híve vagyok, az izolácót nem szoktam ajánlani.

2011. márc. 10. 17:31
 6/8 anonim ***** válasza:
*izolációt
2011. márc. 10. 17:31
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsaidat!
2011. márc. 14. 07:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2011. márc. 15. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!