Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért ásítozom spinning közben?

Miért ásítozom spinning közben?

Figyelt kérdés

Elég vicces így olvasva, magam sem értem. Kb. 1 hónapja járok spinningre, egyelőre 1 héten csak egyszer. Az első pár alkalommal nem volt gond, de az utolsó kettőn egyszerűen ásítoznom a vége felé, meg a nyújtás közben is. Pedig nem unatkozom...

Talán nem figyelek eléggé a levegővételre edzés közben, és a légzés felületessége miatt jön ki a végén ez a visszafojthatatlan ásítási kényszer?

Meg igazából annyira végtelenül fáradtnak érzem magam a végére, hogy ha nem vennék erőt magamon, az öltözőben a padon lehet, hogy el tudnék aludni. Esetleg ezért ásítozok?

Remélem tudtok segíteni! Előre is nagyon köszönöm :)

2011. márc. 4. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
oxigénhiány! én csak elolvastam és attól is ásítottam! :)
2011. márc. 4. 23:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is ásítottam, ahogy elolvastam :D Amúgy nem tudom, velem sportolás közben még nem fordult elő. De olvasás közben mindig, pedig nem unom, amiket olvasok...
2011. márc. 4. 23:25
 3/4 anonim válasza:
Először a jó hír: Nem vagy egyedül. Bár nem gyakori, néhány ember ásítást túlzottan, gyakran edzés közben. Most, a nem túl jó hír: Senki sem tudja igazán, miért, és bár ez valószínűleg ártalmatlan, ha bosszantó, feltétel, ez lehet a jele, hogy valami komolyabb, és ellenőrizni kell, orvos által meghatározott. Ásítás, általában egy orvosi rejtély. A tudósok egyszer krétával fel, hogy a szervezet több oxigént igénylő. Ahogy a kamerával normál, sekély légzés, sok a tüdő "légzsákok, illetve alveolusokban, menjen fel nem használt és részben összeomlott. Az elmélet az volt, hogy az agyad okozna egy ásítást mozgatni levegőt mélyen a tüdőbe, és tartani az összes alveolusok használja. De a vizsgálatok nem bizonyították, hogy elmélet. Még ha a kutatók néhány önkéntest, lélegezzük be 100 százalékos tiszta oxigént, nem csökkent a száma, ásít. Egyes szakértők úgy vélik, hogy egy ásítást a tested módja a hajtómű fel energikus vagy nehéz tevékenységet. Élettanilag, ásítozás növeli a vérnyomást és a szívritmust. Ez jól dokumentált, hogy olimpiai sportolók gyakran ásítás verseny előtt, és ejtőernyősök ásítást előtt egy ugrás. Nyilvánvaló, ha aludni hátrányos helyzetű, mint az emberek többsége, akkor lehet csak ásított, mert fáradt vagy, főleg, ha, mint mondod, te vagy gyakorlása, reggel és este, amelyek közösek az alacsony energia napszakok. Az állati világban, tátongó gyakran választ a stressz. Nézd meg a kutya. Amikor ő nagyon izgatott, ő majd ásítást sokat. Kutya használata ásítás, mint a "nyugtató jelet," olyan módon, hogy elmondja más kutyák - és emberek -, hogy ők szorongás és szükségem van egy kis szünetet. Egyes szakértők szerint a stressz is ösztönözheti hasonló reakciót az emberek. Végül, tudod hogy egy ásítást csak rágondolok. Tehát, ha te megszállott ásítás, jól, te kötve kezdeni ásítás. Minden, ami azt mondta, a túlzott ásított nyilvánvalóan nem ez a norma. Érdemes lehet kizárni az nyilvánvaló első. Ön teljesen kipihent, ha éppen dolgozik ki? Ha nem, fáradtság lehetett az oka. Következő, fontolja meg a gyógyszereket. Nem beszélve olyan, de bizonyos gyógyszerek, különösen az SSRI-osztály antidepresszánsok, mint a Prozac is okozhat a túlzott ásítás. Végül, non-stop ásítás egy lehetséges jele a mögöttes vasovagalis (pulzusszám és a vérnyomás) probléma. Szóval, értesítse orvosát, és hozzon létre egy találkozót. Ön segíthet neki diagnosztizálni az Ön állapotát nyomon követésével, hogy milyen gyakran te ásítás minden nap, hogy mennyit alszik kapsz, és milyen gyógyszereket (beleértve a gyógynövények és az over-the-counter gyógyszerek) te figyelembe.
2011. márc. 5. 09:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó 1000000000% hogy nem magyar és a google fordítót használta.

Amúgy meg szerintem azért mert fáradt vagy ennyí.

2011. szept. 13. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!