Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a külömbség az Aikido és a...

Mi a külömbség az Aikido és a Ju Jitsu között?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 19:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

az nem kizárt hogy van ugyan olyan technikájuk is, de aikido sokkal inkább az ellenfél energiáját használja fel.

mit tudsz a feszítéseikről / folytásaikról?

2011. febr. 21. 21:24
 12/22 A kérdező kommentje:
Elég sokat, mivel jártam ju jitsu-zni nem keveset, és aikido edzésen is megfordultam nem egyszer. Épp ezért nem értem, mert ezzen a támadó/védekező cuccon kívűl nem sok külömbséget vettem észre, ezért is gondoltam, hogy talán majd egy aikidos fel tud világosítani...
2011. febr. 21. 21:34
 13/22 anonim ***** válasza:
de látod nem írnak aikidosok, pedig én is azért olvasok vissza hogy más szemszögből, más tapasztalatokkal bíró ember véleményét elolvassam.
2011. febr. 21. 22:17
 14/22 anonim ***** válasza:

Ha a Jujitsu Shakespeare, akkor az aikido Bazz Luhrman Rómeó és Júlia feldolgozása.

Vagyis egy ősi japán harcmodor viszonylag modern "átdolgozása". Az aikidóban az élvezet, a szépség a cél, nem a harc, a győzelem. Az aikidó technikák a jujitsuból származtathatóak, Ueshiba onnan vette át őket, a saját szájízére módosítva. Speckó misztikát kerítve köré.

A jujitsuból származik a judo és a BJJ is. De ezek küzdősportok, itt a győzelem számít, nem a szépség.

Ez az ellenfél energiájának kihasználása egy bazinagy közhely. Röhögnöm kell, amikor ezt kisajátítják az aikidóban... Minden küzdőstílus része az ellenfél energiájának kihasználása.

2011. febr. 21. 22:35
 15/22 anonim ***** válasza:

valóban alap a támadás felhasználása, de ha van egy stílus ami mást se tud, én azért megértem hogy ezt az egy dolgot túlmisztifikálja..

azt meg megtartom magamnak hogy a harcművészetek világában nincs helye annak az ágnak ami nem képes küzdeni, mert hiába épít az aikido ellentámadásra, egy gyakorlott harcos aki uralja a testét nem fog elesni vagy belemenni egy csukló-könyökmanipulációba.. én sem megyek, és én nálam vannak jóval gyakorlottabbak, ezt bevallom. (persze nem jobbak :P )

2011. febr. 21. 22:42
 16/22 anonim ***** válasza:
Én szerintem majdnem minden kínai harcművészet ugyan olyan alapú! Minden majdnem ugyan azok vannak!
2011. febr. 23. 15:42
 17/22 anonim ***** válasza:

15:42

elég fura, hogy így látod, mert amennyi kungfu ág például annyi alapelv és mozgásfajta, de lehet hogy a te képességeid nem teszik lehetővé az alaposabb szelekciót, ami nem gond hiszen az agyunk amit nem tart fontosnak ott egy egyszerűsített modellt alkalmaz pl. én nem látok sok különbséget két horgászbot között.. mert nem értek hozzá.

de ha két különböző stílusú kungfus rádmozdulna azzal a céllal, hogy te a nap maradék felében maradj fekve, biztos éreznél különbséget.

2011. febr. 23. 17:26
 18/22 anonim ***** válasza:
Az hogy képtelen vagy a különbséget látni, személyes probléma. segítek: van különbség, ha oda figyelsz és ügyes vagy, talán meglátod.
2011. febr. 23. 17:27
 19/22 anonim ***** válasza:
még jó, hogy a jujitsu és az aikidó is japán...
2011. febr. 23. 18:25
 20/22 A kérdező kommentje:

Ott a pont!

Kicsit elkanyarodtunk a témától, de mind1, már megszoktam, hogy folyton ki OFF-olják a kérdéseimet :D

Én már csak Stomp sensei válaszát várom...

2011. febr. 23. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!