Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » El magyarázná valami okos...

El magyarázná valami okos ember hogy miért nem lehet fogyni és izmosodni egyszerre?

Figyelt kérdés

Akkora egy hülyeség szerintem! Miért ne lehetne? Minden lehetséges!

Csak magyarázza el valaki és akkor talán megértem!

2011. febr. 14. 16:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

laikus vagyok, szóval nem kötözködésként, hanem kíváncsiságból kérdezem:

akkor az miért volt, hogy mikor elkezdtem harcművészeti edzésre járni, akkor érezhetően erősödtem, meg úgy izmosodtam is valami picit (tehát valami pozitív történt az izmaimmal, ha térfogatra nem is feltétlen nőttek sokat, de fejlődtek), viszont a pocakomból is láthatóan lement meg úgy számszerűleg is fogytam ?

2011. febr. 15. 18:22
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
definiáltabb lettél mert lement a zsír az izomzatodról.Ezt nem fogja fel a nyomorult kérdező hogy ez nem izmosodás.Csak a testösszetétel változása
2011. febr. 15. 18:29
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá az edzéstől az izmaid feszesebbé, keményebbé váltak, nőtt az izomtónus, ez a zsírvesztéssel (vagyis szálkásodással) együtt nagyon szembeötlő változást eredményezett a testkompozíciódban és a megjelenésedben.
2011. febr. 15. 18:33
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve(ez kb annak a háttéranyaga amit Dani az előbb leírt) hogy az izommunka hatására a test több izomglikogént raktároz el és teltebb leszel
2011. febr. 15. 18:37
 25/29 anonim ***** válasza:

ez akkor azt jelenti, hogy az erősödés nem az izom mennyiségi, hanem ezek szerint valami minőségi változása miatt történt? Tehát van ezek szerint "jobb minőségű" és "rosszabb minőségű" izom? És akkor egy kisebb izomzatú ember is lehet olyan erős, mint egy nagyobb izomzatú ember?

tehát erősödhetek úgyis, hogy közben nem lesznek nagy izmaim, és akkor ez megy akár fogyás mellett is?

2011. febr. 15. 18:47
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pontosan, ez lehetséges. A maximális erőkifejtés két dologtól függ: Az izomtömegtől és az idegrendszer fejlettségétől. Megoldható, hogy izomtömeg-növekedés nélkül, az idegrendszer fejlesztésével megtanuld az izmaidat sokkal hatékonyabban munkába állítani, ami által nő az erőd, és ez történhet zsírvesztés közben is.

Amennyiben ilyen céljaid vannak, javaslom Pavel Tsatsouline A meztelen harcos című könyvének beszerzését és elolvasását, abban lényegében mindent megtalálsz, amire ehhez szükséged van.

2011. febr. 15. 18:55
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Na most jól belekérdeztél és összekuszáltad a dolgokat de megpróbálom neked konkrét példákkal elmagyarázni.

alapul veszünk 1 erőemelőt aki inkább kövér és 1 testépítőt akinek egyértelműen jóval nagyobb az izomtömege.

Ki az erősebb?Az erőemelő mert arra edz.Az erő leginkább a csontsűrűségtől függ.

Ahhoz hogy erősödj nem kell tiszta izomnak lenned.DE!Ha nem nő a tömeged csak 1 bizonyos szintig fogsz erősödni.Az egyértelműen abszúrd lenne ha egy 70kilós gyerek 300kilóval nyomna fekve vagy 1000kilóval lábtolózna mint Ronnie Coleman.

2.A fogyás és az izmok dehidratációja /szinte/mindig teljesítménycsökkenéssel jár.(izommunka szempontjából)

Nálad az izomtömeg nem változott de a zsírvesztés miatt/nem fedi az izmot zsír/ jobban látszanak---->izmosabbnak látszol de a legjobb példa 1 kép:

[link]

Ugyan olyan izmos mind a kettőn csak az egyiken nem csekély zsír fedi az izomzatot

2011. febr. 15. 18:57
 28/29 anonim ***** válasza:

köszönöm a hasznos válaszokat, a könyvről már sokat hallottam, amit találtam róla, az alapján hasonló dolgok lehetnek benne, mint a kungfus chiqung-ok, már gondolkoztam rajta, hogy megérné megkeresni, bár egyelőre még a rendes gyakorlatok is elegek az én szintemnek.

A kép meg zseniális.

2011. febr. 15. 19:54
 29/29 A kérdező kommentje:

Először is kezdem azzal hogy h4xOr-tól az utolsó 4 válasz tetszett! azért mert normálisan emlagyarázta és nem illetlen hangnemben beszélt és nem szidott mindenkit! Ezt az ilyet várom el tőled h4xOr! És köszönöm az utolsó válaszaidat!

A többihez: Mostmár én is értem, és azt is megértettem hogy futástól miért fogytam és erősödtem egyaránt!

Köszönöm a válaszokat!

2011. febr. 15. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!