Az edzés utáni fehérjének van valamilyen káros hatása?
2 éve edzek,eddig csak természetes módon vittem be fehérjét,de most szeretnék kipróbálni valamilyen fehérjét.
Nagyon egészségtelen dolgok ezek?
Nem akarom "felpumpálni" magam,csak valamilyen alapvető fehérjére gondoltam.
Scitec 100% Whey Protein Professional-ről mi a véleményetek?
B*zdmeg nincs agyad?Nem hogy a tökömbe lehet a csirkében lévő fehérjéhez hasonlítani?
1.A tejsavó a tej savója(meglepő mi?)leszűrik koncentrálják és kész.Más az aminosav profiljuk.A motorolaj meg az étolaj sem ugyan az mert mind a kettő olaj.
2.Mikro és makronutriensekről hallottál már?Egy fehérje koncentrátum 80% körül van.A csirke 20%.Akkor gondolom a csirkében vannak más olyan tápanyagok amik egy fehérjeporban nincsenek...
Ha alapul veszünk egy isolátumot ami több mint 80%:
Kalória 95 kcal
Kalória Zsírból 9 kcal
Zsír 1 g 2%
abból telített zsírsavak 1 g 5%
Koleszterin 22 mg 8%
Nátrium 55 mg 3%
Kálium 172 mg 5%
Szénhidrát 2 g 1%
Élelmi rost 0 g 0%
Cukor 1 g
Fehérje 20 g 40%
+a sallang(édesítők stb)
Azt te sem gondolod komolyan hogy a szervezetnek ennyire van szüksége...Meg hogy állandóan non stop gyors felszívódású fehérjével b*szogatod az emésztőrendszeredet.
Arról nem is beszélve hogy az emberi szervezetnek VEGYES táplálkozásra van szüksége.
Ez kb olyan szinten volt hülye kérdés mintha azt kérdezted volna hogy:"jó e ha csak tasakos levest eszek"
Azzal meg már nem is terhellek hogy a szervezetnek mindig más felszívódású fehérjére/ch-ra/f*szomra van szüksége.
És egy személyes megjegyzés:
Nem bírom felfogni hogy egyeseknek miért nem elég ha megkapják az információt hogy mit kell enni...Nem tök mind1 hogy miért?Ez van és kész
Pont, hogy én csak és kizárólag a fehérje részéről beszélek. Vagyis az egyéb dolgok, amik a változatos étrendhez szükségesek most nem játszanak. Tehát én arra gondoltam, hogy ha beviszel mondjuk 20 g fehérjét szilárd táplálékból (eltekintve az egyéb dolgoktól), akkor az miben más mint, ha ugyanazt a 20 g-ot kiegészítőből veszed be (és itt most nem az a lényeg, hogy tejsavó, szója vagy akármilyen más fehérje).
Egyébként meg a megjegyzésedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az értelmes ember mindig tanul és nem csak elfogadja azt, ami van. Az maradjon csak a hülyékre.
Még mindíg nem érted.Ha más makronutriensekből kell a változatosság akkor fehérjéből miért ne kéne?
MÁS AZ AMINO PROFILJA.Más a felszívódása.
De tudod mit?Fogd meg magad és próbáld ki.Nagyon hamar rá fogsz jönni hogy mi a különbség
"Nem kötekedésből, de miért van az, hogy csak kb. a napi fehérjebevitel felét ajánlott így bevinni, mert megterhelheti az emésztőrendszert stb?"
Most nem kötekedésből mondom, de ismerek olyan magyar élvonalbeli testépítőt, akinek a tömegelése kizárólag durumtésztából, proteinporból, meg nutellából állt, és semmi baja nem volt az emésztésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!