100gr májban körülbelül mennyi fehérje van? Jó fehérjeforrás?
Sajnáljuk, nem sikerült megtalálnod a szent grált!
Én ilyenkor képedek el amúgy. Már nem bántásként de használjuk az agyunkat....
Vajon miért esznek a testépítők(és más komoly sportolók, bár ez MO-n sajnos nem jellemző:( ) 1200ft-os csirkemellet, amikor meg lehetne kapni a csirkemájat 500ft/kg áron. Jobb esetben itt már rájöttél, hogy miért
Ha mégsem: mert a májban nincs meg egy csomó esszenciális aminosav, ami az izomnövekedéshez kell. Pl tömegnöveléskor kis máj néha-néha mehet a csirkemell mellé.
Sajnáljuk, nem sikerült megtalálnod a szent grált!
Én ilyenkor képedek el amúgy. Már nem bántásként de használjuk az agyunkat....
Vajon miért esznek a testépítők(és más komoly sportolók, bár ez MO-n sajnos nem jellemző:( ) 1200ft-os csirkemellet, amikor meg lehetne kapni a csirkemájat 500ft/kg áron. Jobb esetben itt már rájöttél, hogy miért
Ha mégsem: mert a májban nincs meg egy csomó esszenciális aminosav, ami az izomnövekedéshez kell. Pl tömegnöveléskor kis máj néha-néha mehet a csirkemell mellé. De csak is az íze miatt, fehérjetartalmát nem beelszámolva a napi szükségletbe!
Fehérjének másodlagos értékű, méregraktárként nincs párja!
A belső undormányokat el kéne már felejteni a kultúrember táplálkozásában.
Igenis jó fehérjeforrás, az aminosavprofilja is jó, mellesleg magas a vitamin és ásványi anyag tartalma.
Nem hiába használják a testépítők is:
Egyedüli veszélyforrás az ESETLEGESEN felhalmozódott méreganyagok.
Jó lenne valami forrás, ami alátámasztja, hogy nincs meg benne minden esszenciális aminosav. Mert én eddig csak két olyan forrást találtam, ami szerint márpedig de:
1)
Azt írja, hogy egy adag csirkemáj tartalmazza mindegyik EAA-ból a napi minimális szükségletnek több mint felét egy 80 kilós felnőtt számára (fenil-alaninnak pedig több mint 100%-át).
2)
Itt össze lehet vetni a csirkemell és a csirkemáj aminosavprofilját ("Proteins" fül). Bár erős túlzás, hogy 100g májban 24,4g fehérje van, 100g mellben meg csak 16,8g (a csirkemellben van több minden más forrás szerint), de a lényeg kiderül ebből is: a májban is megvan minden EAA gazdagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!