Ha eddig nem sportoltam semmit, mit lenne érdemes elkezdeni? 14/F.
Úszni sajnos nem tudok, kosárhoz szerintem alacsony vagyok (169 cm), a foci nem érdekel, nem szívesen csinálnám...
Ti mit tanácsoltok, mibe lenne érdemes belekezdeni ennyi idősen?
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:08
A Wing Chun nem fordít időt az erőnlétre és állóképességre? Az edzések fele ezzel megy el.
Amúgy igenis kell a Wing Chunhoz fizikai erő, de ez a stílus nem erre épít. Mindig lesz nálad nagyobb és erősebb, ezért a Wing Chun az izomtömeg és masszívság helyett inkább a laza, gyors mozdulatokra, kitérésekre és leginkább sebezhető pontokra( szem, ágyék stb. ) irányuló támadásokra épít.
Elkezdheted bucira verni az ellenfeledet, de gyorsabb ha szétrobbantod az ellenfeled heréit egy rúgással.. :D
amúgy hova valósi vagy, kérdező? Én 1 éve kezdtem wingchunozni, kb. olyan magas voltam mint te, aztán azóta rendesen kiedződtem, helyes táplálkozás mellett feljött egy csomó izom is.. és már most megtudom védeni magam, sajnos volt lehetőségem kipróbálni.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!