Ha eddig nem sportoltam semmit, mit lenne érdemes elkezdeni? 14/F.
Úszni sajnos nem tudok, kosárhoz szerintem alacsony vagyok (169 cm), a foci nem érdekel, nem szívesen csinálnám...
Ti mit tanácsoltok, mibe lenne érdemes belekezdeni ennyi idősen?
Köszi a válaszod.
A helyzet az, hogy eléggé esetlen egyén vagyok, na meg nem nagyon van semmiféle fizikumom sem... Szóval hogy minden boxedzés után betört orral mennék haza az fix, biztos szétvernék ott a fejem... :/
lopás?
mert utána szaladhatsz :)
amúgy meg szerintem is valami küzdősport még fiatal vagy bármiben lehetsz nagyon jó még karatéban is De azért hogy jó legyél neked is jól meg kell dolgoznod érte és nem csak az edzéseken csinálnod azt.
amúgy meg biztos nem mennél haza vérző orral olyna edzésekről mert minednki alapokkal kezdi azaz nuku bonyó
Hát az a baj, hogy úszni próbáltam már megtanulni, de egyszerűen annyira féltem a víztől, hogy soha nem sikerült. Most talán megtudnék, de nem szívesen csinálnám...
A küzdősport tetszik végül is, de én krav magát akarok tanulni 3-4 év múlva. Tenisz is jó ötlet, de inkább olyanra gondoltam, ahol elég sokat kell mozogni.
Mivel úszni nem tudok ezért kajak/kenu kiesett... Küzdősportok közül mit ajánlotok? Illetve sima sportok közül még várok tippeket!
Egyébként 14 évesen én úgy érzem már késő elkezdeni bármit is, csak a testépítés maradt. Mivel van olyan osztálytársam aki 2-3 éves kora óta úszik, és nagyon irigylem érte, hogy ő ezt már elérte, én meg egy nagy 0 vagyok. De azért talán még érdemes belevágni valamibe, végül is jó is kisülhet belőle. De az a baj, hogy a szüleimnek nem nagyon van pénze havonta 6-7 ezreket kidobni edzésekre... :/
Köszi a válaszokat, várok még tippeket!
Én is 14 évesen kezdtem ju jitsu-zni és én is egy nagy nulla voltam, és még kövér is. Szerencsére egy szadista edzőket sikerült kifognom, és az erőnléti edzéseik két év alatt helyrerántották mint a kondíciómat, mind az önbizalmam. Én ezt ajánlom, minél keményebbek az edzések, annál jobban fog majd menni. Persze előre figyelmeztetlek, hogy ez egy nagyon hosszú és gyötrelmes út lesz, tele fájdalommal, kompromisszumok nélkül. Szóval csak akkor vágj bele, ha komolyan gondolod. És ez esetben és a harc orientált stílusokat ajánlanám, mint pl. a kempo, ju jitsu, muay thai, kézitusa, kettlebel, mma, kick box, kudo daido juku, judo, box, taekwondo, kyokushin karate, asihara karate stb...
A lényeg, hogy sztem hagyd ezeket a 'nem kell hozzá erő' irányzatokat mint pl. kendo, kenjutsu, kraw maga, wing tsun, aikido és társaik mert egyrészt, ez a fizikai erő nélkül is győzhetsz egy nagy marhaság, (persze itt most nem a 8. danos aikido mesterről beszélek) főleg, hogy nem fordítanak energiát sem az erőnlétre, állólképességre, sem pedig a rugalmasságra.
én neked a boxot ajánlanám. mert ott nem kell olyna iszonyatos edzéseket elviselni mint a muay-thaiban vagy bármelyik lábat is használható küzdősportban(itt fűleg a sípcsont és Külső/Belsőcomb edzésére gondolok).
de ha szeretnéd csinálni és enyhén van egy kis mazoizmusod akkor vágj bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!