Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a kettlebellről?

Mi a véleményed a kettlebellről?

Figyelt kérdés
2011. jan. 30. 20:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kibszott szánalmasak vagytok tényleg. Én kipróbáltam mind a két sportot. Kettlebelleztem kb 2-3 hónapig, valamint a kondizást csinálom már évek óta. Nekem a kettlebelltől a derekam elkezdett fájni. Valamint miután abbahagytam, a vállizületem is elkezdett fájni és ropogni. Erőben nem igazán vettem észre, hogy javult volna valami. Ha annyira hatékony lenne erőnövelés szempontjából, akkor milyen súlyemelő lengetné a kettlebellt, nem pedig tárcsás súlyzókat emelgetne. A súlyzózás nálam sokkal gyorsabb, és eredményesebb izomerőnövekedést produkált. Ha összegezni próbálnám a tapasztalataimat, akkor azt mondanám:

Kettlebell pro:

-nem köti le az izületeket úgy mint a kondizás

-állóképességet növeli

-jól hat a vérkeringésre

-rengeteg zsírt leéget rólad

-jól átmozgat, nem leszel olyan kötött tőle mint a kondizástól

kontra: -nekem a derekam meg a vállam szétnyírta (annak ellenére hogy egyenes háttal csináltam mindig)

-nem ad akkora izomerőt, mint a tárcsás súlyzózás

-inkább csökkenti az izomtömeget, inasabb leszel tőle

Kondizás pro:

-hatékonyan nő az izomerő

-jól hat a vérkeringésre

-izomtömeg növelésre alkalmas

kontra:-szétszedi az izületeket szintén

-kötötté teszi az izületeket, hajlamosak beállni

-ha otthon akarod csinálni drágábban fogsz kijönni mint egy füles vasgolyóból

Nekem ez a meglátásom.

2011. júl. 22. 19:04
 12/13 anonim válasza:
Nekem megváltoztatta az életem ez a sport. A gyerekkorban eltört és fájós csuklóm nem fáj amióta csinálom. Megfelelő tréner mellett kell elsajátítani ezt a sportot, és garantáltan nem lesz fájós derék, és recsegő váll. Aki meg gyúrni szeretne csinálja azt. De ne írjon hülyeségeket, mert neki nem jött be ez a mozgás.
2011. szept. 9. 13:03
 13/13 Sága ***** válasza:
Szerintem a kettlebell jó csak oda kell figyelni mit hogyan csinálsz.Én szakértő rkc-k nélkül tanultam meg otthon (pavel könyve alapján+internet)kettlebellezni és nem fáj semmim. Mondjuk az igaz hogy előtte 3 évig gyúrtam.Azt kell eldönteni h kinek mi a célja.Ha izmot akarsz növelni akkor kondizz.Ha szálkás és inkább erő-állóképességet szeretnél akkor kettlebell.
2011. nov. 11. 11:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!