Mit csináljak? Tanácsok?
Mindenki válaszát köszönöm!
Utolsónak: nyáron dogozom, suliidőszakban pedig egyszerűen nem tudok, mert nincs olyan munka, ami csak délután van vagy csak hétvégén. Ráadásul most pont érettségi év van vagyis többet is kel tanulnom. (azért járok még mindig gimibe, mert évvesztes vagyok és ötosztályosba mentem). Jövőre kicsit jobb lesz a helyzet valószínűleg, hiszen egyetem mellett könnyebb dolgozni.
(18:06 vagyok)
A legmélyebb tiszteletem mellett megpróbálok valamit mutatni neked. Remélem, átmegy a lényeg. Rengeteg múlik azon, hogy nyilvánvaló dolgokat, hogy fogalmazol meg.
Írhatod ezt: "suliidőszakban pedig egyszerűen nem tudok, mert nincs olyan munka, ami csak délután van vagy csak hétvégén."
Megfogalmazhatod így is: "suliidőszakban pedig egyszerűen nem tudom, hogy találhatnék olyan munkát, ami csak délután van vagy csak hétvégén."
Vagy így: "Nem elég fontos nekem, hogy suliidőszakban találjak olyan munkát, ami csak délután van vagy csak hétvégén ahhoz, hogy az ilyen munka megkereséséhez illetve elvégzéséhez szükséges kellemetlenségeket bevállaljam."
Az első megfogalmazással kifogást keresel, és hazudsz magadnak. A második nyitott hozzáállást jelent. A harmadik nem nyitott, de őszinte. Ugyanazt írod, de más a visszahatása a saját tudatodra.
A legkevésbé sem szeretném neked azt mondani, hogy márpedig dolgoznod kéne. Teljesen normálisnak tartom, ha gimnazistaként a tanulásra koncentrálsz, meg sok egyéb dologra, ami hozzá tartozik egy fiatal életéhez. Csupán azt szeretném valahogy eljuttatni hozzád, hogy nem a lehetőségek hiányáról van szó, hanem a döntésedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!