Állóképesség javítása?
Sziasztok
Most így elég hideg idő van, de úgy gondoltam, amint melegszik az idő, úgy kicsit ráállok a kondim helyrerakására. Arra gondoltam, hogy ha minden nap, suli után letekerek hegynek felfele pár kilométert, vagy ha időben, akkor mondjuk fél-háromnegyed órát, mennyire eredményes ez feleslegleadásban? Tökre nem vagyok kövér, egy alapzsírréteg van rajtam, 180/74 kiló vagyok, néha több, néha kevesebb, főként izom. Jóval inkább a kondim a lényeg, elég rossz az állóképességem, ezen kéne javítani. Ez a napi rendszeres tekerés mennyit, és pontosan miben javít majd?
előre köszi
Állóképesség javítására tökéletes,szívnek és érrendszernek is jót tesz,én egyik nap ezt csinálnám másnap pedig felülés fekvőtánasz,húzódzkodás..stb,hogy változatos legyen!
Sok sikert!
Szia köszi a választ!
Emellett, heti 3x végzek edzést, normális étrenddel... Fekvő, felülés, húzódzkodás, súlyzók... Nem testépítőnek készülök, csak formálom a testem.
Nem feltétlenül akarok 0% zsíros, kockás hasat, de csak érdeklődöm, hogy a minimális hasam ennek hatására eltűnne?
Állóképességre a futás,box zsák ütése rúgása,ugrálókötelezés a legjobbak.
A bringa is javít rajta persze,de pl a profi bringások többsége nem nagyon bírja a komolyabb futásokat,vagy a hirtelen ritmusváltásokat.
A bringázás jó..de ahogy előttem is írták néhányan,változatos edzést csinálj.Egy héten 3x elmész biciklizni,2x futni,meg mellette ugye a súlyzós edzés.Futásnál először próbáld ki,hogy kb mennyit bírsz,és eleinte azt a távot fusd.Ha már érzed,hogy menne több,akkor emeld a távot.És hogy a futás is "színesebb" legyen,néha beiktathatsz sprintes futóedzéseket,ez növeli a robbanékonyságod. Ha mellé még 1 diétát is tudsz tartani,biztos jó formába tudod hozni magad;)
Sok sikert:)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Elfelejtettem említeni, hogy úszni is fogok menni (egyelőre még nagyon lefoglal a tanulás, de mindenképp beiktatom ezeket, max lemondok a délutáni pihikről... :))
Hosszútávon futásból nagyon gyatra vagyok, 200 méter után fél óráig kész vagyok. Viszont azon a 200 méteren bárkit lefutok cserébe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!