Hasizomgyakorlatoktól nem lesz lapos a hasam, igaz? (lent)
Rubint Rékára tornázok, van benne hasizom gyakorlat is. A hasamon van egy pici fölösleg, zsirréteg. Azt szeretném ha lapos lenne. Milyen étrend javasolt? Nem elég a gyakorlat ugye?
köszi a válaszokat előre is :)
Ha lapos hasat akarsz, ahhoz zsírégetés kell, és a hasizomgyakorlat nem elég jó zsírégető.
Az étrendeden szerintem főleg eleinte szükségtelen változtatni, ha állandó a testtömeged a jelenlegi étkezéseddel, akkor egy hatékony zsírégető edzés megkezdése után fogyni fogsz, persze csak akkor, ha nem kezdesz el többet enni, hanem csak mindent úgy hagysz, ahogy előtte volt. Maximum akkor lehet szükség egy idő után szálkásító diétára, ha fitneszcsillag-szintű testkompozícióra vágysz.
Zsírégetésre valamilyen intervallumos futóedzést ajánlok, az a leghatékonyabb és egyben a leginkább időtakarékos.
Mindenféle képernyő előtti tornaprogram szerintem csak arra való, hogy egy kicsit formásodjanak tőle azok, akik tenni akarnak egy kicsit magukért, és nyugodtan elmondhassák magukról, hogy ők rendszeresen edzenek és ezért fittek. Holott bárminemű edzésnek van ezeknél sokkal kifinomultabb és hatékonyabb módja.
Ha kérdésed van, írj nyugodtan!
Mivel nem létezik célzott zsírégetés, így szinte hiába a hasazás.
Szálkásíts le, és látszódni fog a kocka.
Először is köszönöm a választ!
A kérdésem pedig az lenne, hogy milyen más zsírégető mozgásforma létezik? Az igazság az hogy futni nem bírok mert aszthmás vagyok, így a futás kizárva.
Tornázok még a combomra is és a popsimra és a hasamról szeretném eltűntetni a felesleget.
Úgy szoktam végezni a tornagyakorlatokat, hogy 20 perc combformálás aztán 20 perc popsi vagy felsőtest. Végül a hasizom. A tornagyakorlat közben végig be van tekerve a hasam fóliával, ez rossz ötlet?
Előre is köszönöm a választ! :)
A fólia értelmetlen, csak az izzadást fokozza, a kalóriafelhasználást nem, és csak bántja a bőröd.
Amúgy Leppurd nagyon igazat szólt, ha úgynevezett metabolikus súlyzózást végzel, azaz konditeremben edzel súlyokkal, a testépítői edzésnél kicsivel magasabb ismétlésszámmal (12-15), az az egyik legkiválóbb zsírégetés. Magam is intervallfutás és metabolikus súlyzózás kombóját szoktam ajánlani az igazán fogyni vágyóknak, esetedben az asztma miatt marad a súlyzózás.
Hasizomgyakorlatokat felesleges végezned, inkább alapgyakorlatokkal eddz, azok több zsírt égetnek. Szerintem a guggolás, az elemelés és a felrántás legyen a középpontban, 12-15 ismétlésszámmal sorozatonként, 3-5 sorozattal, megfelelően nagy súlyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!